Ετικέτες

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι απεργίες πείνας είναι «μη αποδεκτές στις Δημοκρατίες», κατά τους Τούρκους


ΣΆΒΒΑΤΟ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012


undefined
Η Ria Oomen-Ruijten, Τουρκάλα εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άσκησε σκληρή κριτική στους 700 απεργούς πείνας, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ενέργειά τους είναι αντιδημοκρατική.


«Το να καταφεύγει κάποιος σε απεργία πείνας αποτελεί μη αποδεκτή μέθοδο σε μία δημοκρατία. Αν έχεις κάποιο στόχο, θα πρέπει να εμπλακείς με την πολιτική και να προσπαθήσεις να πείσεις το κοινό. Αν σήμερα κάνεις απεργία για κάποιο λόγο, τότε αύριο θα κάνεις ακριβώς το ίδιο προκειμένου να πετύχεις κάτι άλλο. Αυτό είναι μη αποδεκτό. Σε μία δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για καταπίεση και καταναγκασμό. Απαιτώ από τους αξιωματούχους να κάνουν τα πάντα για να μην υπάρξει κανένας θάνατος», είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα ινστιτούτα  German Marshall Fund και International Strategic Research Institution (USAK) στην Άγκυρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι απεργοί πείνας είναι κυρίως Κούρδοι που απαιτούν να δοθεί ένα τέλος στην απομόνωση του ηγέτη του ΡΚΚ, Abdullah Öcalan, καθώς και ένα τέλος στους περιορισμούς στη χρήση της μητρικής τους γλώσσας στους χώρους δικαιοσύνης και στην εκπαίδευση.
Τα σχόλια για τις δημοκρατικές αρχές και την εφαρμογή τους στο τουρκικό κράτος, για μία ακόμη φορά αφήνονται σε εσάς…
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου