Ετικέτες

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο Σι Τζιπίνγκ - πρόεδρο ς τη ς Κίνας


Ο Σι Τζιπίνγκ



Ο προαλειφόμενος
πρόεδρος της Κίνας
Ο Σι Τζιπίνγκ -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- πρόκειται να αναλάβει την κινεζική προεδρία αλλά και την ηγεσία του κόμματος με απόφαση του 18ου Συνεδρίου. O Σι, θεωρείται ότι ανήκει σε «πριγκιπική γενιά».
  Γιος κορυφαίου περιφερειακού ηγέτη σπούδασε την κινεζική πολιτική από πρώτο χέρι και από μικρή ηλικία, όταν ο πατέρας του διώχθηκε σε μια από τις αλλεπάλληλες περιόδους των κομματικών εκκαθαρίσεων. Ο ίδιος ο Σι εστάλη να εργαστεί στην ύπαιθρο σε αγρόκτημα.
  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σι έχει στενούς δεσμούς με τους στρατιωτικούς και υποστηρίζεται από το κρατικό βιομηχανικό σύμπλεγμα. Έτσι κατατάσσεται στους συντηρητικούς κύκλους.

Ο Σι Τζιπίνγκ
  Γεννημένος στο Πεκίνο το 1953, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο  Τσινγκχούα, πριν γίνει μέλος του κινεζικού ΚΚ. Στα; 1974. Εργάστηκε στις επαρχίες Χεμπέι, Φουτζιάν και Ζετζιάνγκ, πριν αναλάβει κομματικός ηγέτης στη Σαγκάη το 2007, με κύρια αποστολή να ξεκαθαρίσει ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

   Έχει τη φήμη ότι μιλάει «έξω από τα δόντια» και με κάθε ευκαιρία, προβάλλεται η φράση που είχε πει σε κομματική συγκέντρωση το 2004: «Να κυβερνάτε τις συζύγους σας, τα παιδιά σας, τους συγγενείς σας, τους φίλους και τους συνεργάτες σας και να μάθετε να μην χρησιμοποιείτε την εξουσία σας για προσωπικό κέρδος».

   Για πολλούς κινέζους, ο Σι, είναι λιγότερο διάσημος από τη σύζυγό του την δημοφιλέστατη τραγουδίστρια Πενγκ Λιουάν. Το ζεύγος έχει μία κόρη που –λέγεται πως- σπουδάζει στο Χάρβαρντ.
  Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή, εκτός ότι του αρέσει το μπάσκετ και οι πολεμικές ταινίες του Χόλυγουντ. Κι αυτό αποκαλύφθηκε από διπλωματικό έγγραφο που έχει διαρρεύσει.
   Ο Σουν Ζε, του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα, έχει συναντήσει τον Σι, και σύμφωνα με δήλωσή του στο BBC: «ο Σι, είναι γεννημένος ηγέτης, του οποίου το χάρισμα μπορεί να απορροφήσει μία αίθουσα γεμάτη ανθρώπους. Είναι μια διαφορετική, χαρισματική  προσωπικότητα που τον κάνει αρεστό, κι αυτό έχει σημασία».

 
Πηγή : styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου