Ετικέτες

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Eνοχλεί η πρωτοβουλία Βρετανών Βουλευτών να καθαρίσουν εκκλησίες στα κατεχόμενα

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Eνοχλεί η πρωτοβουλία Βρετανών Βουλευτών να καθαρίσουν εκκλησίες στα κατεχόμενα

Θα επέφερε ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά και στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, η επιθυμία Βρετανών Βουλευτών να καθαρίσουν τάφους και εκκλησίες στα κατεχόμενα, δήλωσε ο ''εκπρόσωπος'' της λεγόμενης προεδρίας, Οσμάν Ερτούγ.

Σε πολλά προβλήματα, πρόσθεσε, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης και η πολιτικοποίηση της θρησκείας θα ενέτεινε το κλίμα μη εμπιστοσύνης.

Υπό την ηγεσία του Βρετανού Βουλευτή, Ντέιβιντ Μπόροους, η ομάδα εθελοντών μελών του βρετανικού Κοινοβουλίου, με τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Κύπρου, θα προχωρήσουν στον καθαρισμό κάποιων εκκλησιών και νεκροταφείων στα κατεχόμενα το Μάιο, υποστήριξε ο κ. Ερτούγ.
Το θέμα, είπε, χάνει το νόημα, τη σημασία του, αφού τα νεκροταφεία για τα οποία έχει γίνει λόγος έχουν καθαριστεί στα πλαίσια του ''νόμου'' από τους ''τοπικούς θεσμούς'' που υπάγονται στο λεγόμενο υπουργείο εσωτερικών στα κατεχόμενα.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Οσμάν Ερτούγ εξέφρασε την ανησυχία της τ/κ πλευράς για την πρόθεση των Βρετανών Βουλευτών που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο - κατά την έκφρασή του - με την εκκλησία, όταν η θρησκεία κάνει όργανό της την πολιτική. Οταν θα προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, συνέχισε, δεν τίθεται θέμα να έχουν οποιαδήποτε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου ή τον ψευδοπρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ. Σημείωσε δε ότι πολλές τ/κ οργανώσεις στη Βρετανία έχουν εκδηλώσει ανοικτά την ανησυχία τους γι’ αυτή την πρωτοβουλία, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη.

Οι ενέργειες σε σχέση με τα θρησκευτικά μνημεία είναι ευαίσθητες και επισείοντας την προσοχή να χρησιμοποιηθεί το θέμα για πολιτικό σκοπό, τόνισε πως όλοι πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ιδιαίτερα από άτομα που προέρχονται από εγγυήτρια δύναμη.
http://www.sigmalive.com/news/local/487068

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου