Ετικέτες

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την «εαρινή επίθεσή» τους κατά του ΝΑΤΟ

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την «εαρινή επίθεσή» τους κατά του ΝΑΤΟ

Οι αντάρτες Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως αρχίζουν από αύριο Πέμπτη μια «εαρινή επίθεση» σ' όλο το Αφγανιστάν εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Καμπούλ και όλων των συμμάχων τους.Η επιχείρηση «Αλ-Φαρούκ» θα έχει κατά πρώτο λόγο στόχο τους «ξένους κατακτητές, τους συμβούλους τους, τους υπεργολάβους τους και όλους αυτούς που τους βοηθούν στρατιωτικά και με πληροφορίες», ανακοίνωσαν σ' έναν από τους ιστότοπούς τους.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές ώρες αφού οι εξεγερμένοι ισλαμιστές σκότωσαν επτά ανθρώπους -οι έξι από τους οποίους ήταν άμαχοι Αφγανοί- σε επίθεση καμικάζι εναντίον μιας πανσιόν στην Καμπούλ που φιλοξενούσε ξένους του ΟΗΕ, της ΕΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Έγινε επίσης μερικές ώρες μετά από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετέβη στην Καμπούλ για να υποσχεθεί πως το τέλος του πολέμου είναι κοντά.
 

Πριν από δύο εβδομάδες, οι Ταλιμπάν είχαν ήδη ανακοινώσει την έναρξη της «εαρινής επίθεσής» τους πραγματοποιώντας στις 15 Απριλίου έξι συντονισμένες επιθέσεις καμικάζι στην αφγανική πρωτεύουσα, με στόχους κυρίως τη δύναμη του ΝΑΤΟ, δυτικές πρεσβείες και δημόσια κτίρια.
 

Οι δριμείς αφγανικοί χειμώνες χρησιμεύουν συνήθως για την «ανάπαυση» των ισλαμιστών εξεγερμένων, αλλά οι επιθέσεις των Ταλιμπάν, το αντάρτικο των οποίων εντείνεται τα τελευταία χρόνια και επεκτείνεται σ' όλη τη χώρα, επαναλαμβάνονται εν γένει στην αρχή της άνοιξης.
www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου