Ετικέτες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η Ολυμπία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά

Η Ολυμπία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 28, 2012
Γράφει η Ανακόντα
Πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ουδείς έβλεπε έστω και ένα σημείο σύγκλισης των κομμάτων.
Ως δια μαγείας, ένα χαρτί με 7 σημεία αποτέλεσε ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ σημείο θέσεων στο οποίο συμφώνησαν όσοι
και το κατάλαβαν
και δεν έβαλαν τον προσωπικό τους εγωϊσμό πάνω από εθνικό συμφέρον.
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ;

Μετά τις εκλογές άρχισαν πάλι τα ψευτοδιλλήματα και τα πολιτικά καραγκιοζιλίκια.
Η Ελλάδα όμως πρέπει να κυβερνηθεί. Με εθνική στόχευση.
1.α. Μπακογιάννη: «Τα 5 από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπέρ της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο» είπε ενώ κατηγόρησε το κόμμα της αριστεράς για ανεύθυνο λαϊκισμό.
Υπενθυμίζεται στην κυρία Μπακογιάννη ότι ο Πρόεδρός της έχει ως ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ την παροχή ψήφου ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς πρέπει να πειθαρχήσει.
1.β. Μπακογιάννη: «Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία, εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες, δεν ήταν ικέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν διαπραγματευόταν τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν ήταν ικέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη»
Υπενθυμίζεται στην κυρία Μπακογιάννη ότι αν σχηματιστεί μνημονιακή κυβέρνηση, δεδομένης της μη πολιτικής βούλησης για αλλαγή της ουσίας του μνημονίου στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξει επί της ουσίας διαπραγμάτευση: στα manuals της θεωρίας παιγνίων αυτά είναι στις πρώτες σελίδες, όχι για προχωρημένους.
2. Βενιζέλος: «Ο τόπος χρειάζεται στις 18 Ιουνίου κυβέρνηση που θα ενώσει τον λαό».
Υπενθυμίζεται στον κύριο Βενιζέλο ότι ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ 6 από τα 7 σημεία του μοναδικού κειμένου που έδωσε τη βάση για να υπάρξει κυβέρνηση.
3. Αν η Χρυσή Αυγή ήταν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σε πόσα άραγε από τα 7 σημεία θα συμφωνούσε; Ποιούς έπληξε η απουσία της;
4. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, ποιό είναι το μόνο συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα με βιώσιμη προοπτική για την Ελλάδα -που δεν θα προκαλέσει εσωτερική αστάθεια και είναι πλήρως συμβατό με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές ανάγκες- το οποίο θα τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης;
(Παίρνω ως δεδομένο ότι δεν εξυπηρετεί κάποιος σχέδιο ανωμαλίας και άλλα πολλά γνωστά στα πνεύματα του βουνού.)
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ;
Σ. Λυγερός: «Η πραγματική υποχρέωση της Ελλάδας προς την Ευρωζώνη (και κυρίως προς τον εαυτό της) δεν είναι η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά η αποτελεσματική συρρίκνωση του ελλείμματος και η ανάπτυξη. Το πολιτικό σύστημα που έριξε την οικονομία στον γκρεμό διέπραξε και ένα διά παραλείψεως έγκλημα. Αντί να επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο, βολεύτηκε με τη συνταγή που ήρθε ντελίβερι από την τρόικα.»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑ
h..p://olympia.gr/2012/05/21/greece-imf-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου