Ετικέτες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΛΑΓΚΑΡΝΤ Η ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΑ

ΛΑΓΚΑΡΝΤ Η ΣΚΑΝΔΑΛΙΑΡΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 29, 2012
Σε μια «αντισυμβατική» συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Guardian και με πικρόχολες και απρεπείς εκφράσεις η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζει τον πανικό του διεθνούς παρασιτικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου από την επιφαινόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Οι άμεσες τρομοκρατικές παρεμβάσεις των παγκοσμιοποιημένων διαχειριστών προς τους Έλληνες για τα πολιτικά προεκλογικά πράγματα στη χώρα μας φανερώνουν την τρομάρα και τον πανικό τους για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.
Η αντικαταστάτρια στο ΔΝΤ του Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά το γνωστό σκάνδαλο σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνέντευξη στη Guardian,καλεί τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως ανησυχεί περισσότερο για τη φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για την επιβαλλόμενη φτώχια στους Έλληνες. Είναι μάλιστα τόσο ευθεία η «επίθεσή» της, ώστε δηλώνει πως για τα ελληνόπουλα που πλήττονται από τη φτώχια και την ανέχεια, πρέπει «οι γονείς τους να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους».
Δίνει λοιπόν και συμβουλές η Λαγκάρντ. Για τους άλλους είναι εύκολο να δίνει οδηγίες,κουνώντας μάλιστα και το δάχτυλο. Αλλά μήπως να δούμε τι κάνει και πως πράττει η πρώην υπουργός των οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ;

Ο μισθός της είναι 467.940 δολάρια το χρόνο και λαμβάνει και επίδομα για έξοδα παράστασης, χωρίς δικαιολογητικά, ύψους 83.760 δολαρίων το χρόνο,δηλαδή, εισπράττει συνολικά 551.700 δολάρια. Το ποσό όμως αυτό ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ! Μετά από αυτό κάνει μάθημα για φορολογία στους Έλληνες. Στους Έλληνες που φορολογούνται με τους περισσότερους άμεσους και έμμεσους φόρους στην Ευρώπη. Αλλά για τη φορολογία μπορεί και μιλάει, για τη λαμογιά, τις αναθέσεις κρατικών έργων, τις μίζες, τα οικονομικά σκάνδαλα πολιτικών, την κατάχρηση εξουσίας, δεν λέει κουβέντα. Δεν γνωρίζει τίποτα;
Για κατάχρηση εξουσίας και οικονομικά σκάνδαλα, δεν γνωρίζει τίποτα. Δεν θέλει να ακούει τη λέξη σκάνδαλο. Ίσως θέλει να τη ξεχάσει. Στο σπίτι του κρεμασμένου, λένε, δεν μιλάνε για σχοινί. Η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικώντης Γαλλίας στην κυβέρνηση Σαρκοζί όταν ο μεγιστάνας Μπερνάρ Ταπί κέρδισετο 2008 διακανονισμό με τη γαλλική κρατική τράπεζα Credit Lyonnais. Ο Ταπί είναι ο μεγαλοεπιχειρηματίας ο οποίος διατέλεσε και υπουργός υπεύθυνος για τηναστική πολιτική με την κυβέρνηση Μιτεράν. Ο Ταπί είχε στην κατοχή του μετοχές της Adidas. Στην δεκαετία του 1990 ανέθεσε την πώληση των μετοχών της Adidas στην τράπεζα Credit Lyonnais. Αργότερα, ήρθε σε διένεξη με την τράπεζα, κατηγορώντας την για κακοδιαχείρισηστην πώληση της Adidas.
Δημοσιογράφοι στη Γαλλία λένε ότι η Λαγκάρντεμπλέκεται σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στην υπόθεσηΤαπί. Η Λαγκάρντ κατηγορείται ότι αγνόησε την υπόδειξη της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου και των εντεταλμένων εμπειρογνωμόνων να προσφύγει στην παραδοσιακή δικαιοσύνη γιανα επιλυθεί η διαφορά μεταξύ του Ταπίκαι της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais. Η Λαγκάρντ δεν άφησε να εξελιχθεί νομικά η υπόθεση. Έκλεισε την υπόθεση με διαιτητικό δικαστήριο, εις βάρος της κρατικής τράπεζας. Ο Ταπί για αυτή την υπόθεση έλαβε 285 εκατ. ευρώ αποζημίωση από τη γαλλική κρατική τράπεζα Credit Lyonnais.
Μετά από καταγγελίες βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δικαστήριο του Παρισιού διέταξε έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί. Δηλαδή του «σοσιαλιστή» επιχειρηματία που διετέλεσε πρώην υπουργός του Μιτεράν, πρόεδρος της Μαρσέιγ και που έγινε«κολλητός» του Σαρκοζί μετά την υπόθεση με την Credit Lyonnais.
Η Λαγκάρντ ελέγχεται για «κατάχρηση εξουσίας και δημόσιου χρήματος» επειδή ως υπουργός Οικονομικών το 2008 στην κυβέρνηση Σαρκοζί ενέκρινε αποζημίωση 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί από την κρατική Credit Lyonnais.
Η ποινή για το αδίκημα αυτό επιφέρει 5χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 75.000 ευρώ.
Δάσκαλε που δίδασκες …
Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου