Ετικέτες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σύγκληση προεδρείου ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας: λαμβά νονται οι τελικές αποφάσεις για την απογραφή

Σύγκληση προεδρείου ΔΕΕΕΜ Ομόνοιας: λαμβά νονται οι τελικές αποφάσεις για την απογρα φή

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 27, 2012
Την Παρασκευή 25 Μαΐου, στα Βρυσερά Άνω Δρόπολης, συγκλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση το Προεδρείο της ΔΕΕΕΜ «Ομόνοιας». Η ημερήσια διάταξη αφορούσε στην προετοιμασία του επόμενου Γενικού Συμβουλίου καθώς και στη συζήτηση τρεχόντων σημαντικών θεμάτων όπως το ιδιοκτησιακό.
Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η απογραφή και η κατάρτιση σχετικών προτάσεων που θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο που θα γίνει στις 30 Ιουνίου στους Αγίους Σαράντα. Τα μέλη του προεδρείου συζήτησαν εις βάθος όλα τα θέματα που αφορούν στην επικείμενη απογραφή που από καιρό έχει αναγγείλει η Ομόνοια όπως:

Πρώτο: την ημερομηνία έναρξης της απογραφής η οποία θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο,
Δεύτερο: το έντυπο της απογραφής το οποίο μετά από κάποιες βελτιώσεις θα παρουσιαστεί προς έγκριση στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο
Τρίτο: πρακτικά θέματα συντονισμού και λειτουργίας επιτροπών για κάθε επαρχία καθώς και των απογραφέων.
Τέταρτο: συγκρότηση επιτροπής η οποία θα καταρτίσει ενημερωτικά και άλλα κείμενα που θα σταλούν έως τις 15 Ιουνίου στους ευρωπαϊκούς και άλλους οργανισμούς με έδρα τα Τίρανα, στην αλβανική και ελληνική κυβέρνηση , καθώς και στα αλβανικά ΜΜΕ,
Πέμπτο: το Προεδρείο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στην Αθήνα συνάντηση των μελών του Γ.Σ και των προέδρων Ομόνοιας και ΚΕΑΔ με τις εκεί επιτροπές απογραφής. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Ομόνοιας στην Αθήνα.
Το Προεδρείο, ωστόσο, επεσήμανε για άλλη μια φορά, πως η υπόθεση ελεύθερης απογραφής των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δεν είναι απλά υπόθεση της Ομόνοιας, αλλά σύσσωμου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Κατά συνέπεια η επιτυχής έκβασή της εναπόκειται στη συνεργασία, τη συμμετοχή και τον πατριωτισμό όλων των δυνάμεων.
ΆγιοιΣαράντα 26 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου