Ετικέτες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"

Και όλα αυτά έγιναν με τους δέοντες κανόνες.

Πρώτον, μεταχειρίζεσαι πολύ σκληρά, κατηγορώντας τον λαό για όλα τα αδικήματα.

Δεύτερον, του δημιουργείς έναν οικονομικό αποκλεισμό για να αποδυναμώσεις τη θέλησή του να αντισταθεί, ό,τι έγινε (για τη Σερβία).

Τρίτον, τους βομβαρδίζεις, έτσι ώστε να μην μπορούν να ανακάμψουν οικονομικά, καταστρέφοντας σχεδόν όλη την οικονομική υποδομή τους,

και τέταρτο, τους καταλαμβάνεις, όπως προβλεπόταν από τις συμφωνίες του Ραμπουγιέ. Μόλις εκεί επί τόπου, εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία και την απόγνωση στην οποία βυθίστηκε αυτός ο άτυχος λαός, οι κατακτητές θα απαιτήσουν να ορίσει ο λαός πολιτικούς ηγέτες που υποστηρίζουν το σχέδιο του επιτιθέμενου.
"

Δηλαδή:

Πρώτον, μεταχειρίζεσαι πολύ σκληρά, κατηγορώντας τον λαό για όλα τα αδικήματα: Τεμπέληδες, μαζί τα φάγαμε, κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία εξ αιτίας σας κλπ.

Δεύτερον, του δημιουργείς μία δανειακή σύμβαση για να αποδυναμώσεις τη θέλησή του να αντισταθεί.

Τρίτον, τους δανείζεις, έτσι ώστε να μην μπορούν να ανακάμψουν οικονομικά, αρπάζοντας (αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα μέσω βρεταννικού δικαίου) σχεδόν όλη την οικονομική υποδομή τους,

και τέταρτον, τους καταλαμβάνεις, όπως προβλεπόταν στα μνημόνια. Μόλις εκεί επί τόπου, εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία και την απόγνωση στην οποία βυθίστηκε αυτός ο άτυχος λαός, οι κατακτητές θα απαιτήσουν να ορίσει ο λαός πολιτικούς Φώτηδες και Αντώνηδες και Βαγγέληδες που υποστηρίζουν το σχέδιο του επιτιθέμενου.

Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική...

Υ.Γ. Κριστιάν, ζωγράφισες πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου