Ετικέτες

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Έντονες αντιδράσεις από τη διανομή του Κορανίου σε πόλεις της Γερμανίας

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Έντονες αντιδράσεις από τη διανομή του Κορανίου σε πόλεις της Γερμανίας

Η εταιρεία που τυπώνει το Κοράνι στα γερμανικά ενδέχεται να σταματήσει την παραγωγή μετά το σάλο που ξέσπασε.

Μια γερμανική εταιρεία εκτυπώσεων, η οποία έχει αναλάβει να τυπώσει το Κοράνι στα γερμανικά για λογαριασμό μιας φονταμενταλιστικής ισλαμικής οργάνωσης, άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι επιθυμεί να σταματήσει τις εκτυπώσεις μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα για το θέμα .

Πολιτικοί από όλα τα γερμανικά κόμματα έχουν ασκήσει έντονη κριτική στον σαλαφιστή ακτιβιστή και επιχειρηματία Ιμπραχίμ Αμπού Νάγκι, ο οποίος επιθυμεί να διανείμει δωρεάν 25 εκατομμύρια αντίτυπα του Κορανίου σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Η οργάνωσή του ξεκίνησε την εκστρατεία αυτή τον Οκτώβριο, όμως ο σάλος ξέσπασε μόλις αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία εκτυπώσεων Ebner & Spiegel, που βρίσκεται στην πόλη Ουλμ στη νότια Γερμανία, δεν επιβεβαίωσε το άρθρο της εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο προσπαθεί να αποφύγει να τυπώσει τα υπόλοιπα αντίτυπα.

Παρόλα αυτά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο: «Εξετάζουμε αν θα υπάρξουν νομικές συνέπειες στην περίπτωση που σταματήσουμε την παραγωγή ή στην περίπτωση που ο πελάτης μας αποσύρει την παραγγελία».

Η οργάνωση του Άμπου Νάγκι «Η Πραγματική Θρησκεία» (Die Wahre Religion), έχει ήδη αγοράσει εκατοντάδες χιλιάδες βιβλία από την εκτυπωτική εταιρεία.

Ένας εκπρόσωπος της Ebner & Spiegel δήλωσε ότι προτού ξεκινήσει την εκτύπωση η εταιρεία «ζήτησε τη συμβουλή της αστυνομίας», ενώ πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί πως στη Γερμανία δεν είναι παράνομη η εκτύπωση αντιτύπων του Κορανίου.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ο Φόλκερ Κάουντερ, συμμετείχε σήμερα στις επικρίσεις. «Καταδικάζω έντονα αυτό το σχέδιο. Εξτρεμιστές εκμεταλλεύονται το Κοράνι», κατήγγειλε ο Κάουντερ. «Σωστά πράττοντας άλλες μουσουλμανικές οργανώσεις στη Γερμανία κράτησαν αποστάσεις από αυτή την κατάχρηση της ελευθερίας της θρησκείας», πρόσθεσε.

Εξάλλου χθες Τετάρτη οι εκπρόσωποι των Σοσιαλδημοκρατών και του κόμματος των Πρασίνων, αλλά και μέλη των Χριστιανοδημοκρατών, είχαν εκφραστεί κατά του σχεδίου αυτού του Άμπου Νάγκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου