Ετικέτες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Βρετανία: Δύσκολο να κρατηθούν τα Φόκλαντς!


Βρετανία: Δύσκολο να κρατηθούν τα Φόκλαντς!




undefined
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας (UK National Defense Association) εξέδωσε μελέτη του, η οποία παρουσιάζει κρίσιμα στοιχεία για την αμυντική επάρκεια της Βρετανίας, αναφορικά με τα Φόκλαντς. Ο Σύνδεσμός αποτελείται από υψηλόβαθμους αποστράτους, οι οποίοι πλέον λειτουργούν ως ομάδα πίεσης προς την κυβέρνηση για την υποστήριξη των συμφερόντων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να δώσουν πολύ δύσκολη μάχη για να καταφέρουν να αμυνθούν, να ενισχύσουν ή να ανακαταλάβουν τα Φόκλαντς, σε περίπτωση που η Αργεντινή εισέβαλε ξανά. Αναφέρει ξεκάθαρα ότι, η Αργεντινή θα μπορούσε να εισβάλει με όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να καταλάβει τα νησιά. Από την πλευρά τους οι βρετανικές δυνάμεις στο νησί αποτελούνται από 4 Eurofighter, ένα καταδρομικό Type 45, ένα αντιαεροπορικό σύστημα Rapier στην περιοχή του αεροδρομίου στο Όρο Πλέζαντ.

Λόγω της αδυναμίας να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις ενισχύσεως στα νησιά, οι υπάρχουσες στρατιωτικές δυνάμεις θα έπρεπε να κρατήσουν το αεροδρόμιο για περίοδο μίας εβδομάδας! Στην περίπτωση κατάληψης των νήσων θα έπρεπε να διοργανωθεί αποβατική δύναμη για την ανακατάληψή τους.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, λόγω της μείωσης των αποβατικών δυνάμεων, της ανυπαρξίας εναέριας υποστήριξης λόγω μη ύπαρξης αεροπλανοφόρου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας σε δήλωσή του ανέφερε ότι, δεν υπάρχει αξιόπιστη απειλή κατά των Φόκλαντς και σε αντίθεση με το 1982, τώρα έχουμε ένα πολύ καλά φυλασσόμενο αεροδρόμιο, με ισχυρές δυνάμεις ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου