Ετικέτες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Β. Κορέα και ο Ηράκλειτος

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Β. Κορέα και ο Ηράκλειτος

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 26, 2012

Ως μία άμεση πρόκληση προς τους ηγέτες της Βορείου Κορέας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τους εκλιπαρεί να έχουν το θάρρος να επιδιώξουν την ειρήνη [1]. Πρόσεξε! Ο Ομπάμα ΔΕΝ ζητάει από τους ηγέτες της Βορείου Κορέας να διαλύσουν την χώρα τους, ούτε να την ξεπουλήσουν και, αφού την περάσουν μέσα από μία κιμαδομηχανή πολυπολιτισμικότητας αλά ΕΛΙΑΜΕΠ, να την σβήσουν από τον χάρτη της Γης.
Διότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μερικούς αξιόλογους συμβούλους, οι οποίοι πάρα πολύ σωστά τον συμβουλέυουν, πως η αειφόρος ανάπτυξη είναι απολύτως απαραίτητη γιά ένα βιώσιμο μέλλον του ανθρωπίνου είδους πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη. Με την σειρά της δε, η βιωσιμότητα του ανθρωπίνου είδους επιβεβαιώνει την ανάγκη υπάρξεως ποικίλων κοινωνιών και συγκεκριμένων πολιτισμών, οι οποίες κοινωνίες και οι οποίοι πολιτισμοί πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά μέσα στον και γύρω από τον κόσμο που ζούμε στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα.
Γνωρίζει λοιπόν πάρα πολύ καλά ο Μπαράκ Ομπάμα πως η ουσιαστική πολιτιστική πολυμορφία του ανθρωπίνου είδους ενισχύει αυτό που ο Αριστοτέλης ονόμασε ανθρώπινη ‘εντελέχεια’. Είναι χάρη σε τούτη μας την εντελέχεια που μπορούμε να απολαμβάνουμε προσωπική ζωτικότητα, θεσμική ενδυνάμωση και βιώσιμη κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, καθώς και την ηθική, την ανθρώπινη ακεραιότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη, την συνεργασία και τις φιλικές ανθρώπινες και οργανωτικές σχέσεις.
Διότι είναι η Ηρακλείτεια Διαλεκτική που επιφέρει την σύνθεση των αντιθέτων και δημιουργεί την πρόοδο στην ανθρώπινη ζωή. Τράβα να φτιάξεις φρουτοσαλάτα, εάν το μοναδικό φρούτο που έχει απομείνει πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη είναι κάποιο περίεργο είδος ένός καφετί αχλαδόμηλου.
Ένας από τους πολλούς λόγους λοιπόν, που το άρδην καλλιγραφικό πολιτικό καθεστώς ΝΔ-ΠαΣοΚ, με τις επίσης άρδην καλλιγραφικές μπλε και πράσινες ανταύγειες του, μπορεί πλέον εκ του ασφαλούς να θεωρείται πολιτικά ξοφλημένο, είναι διότι δεν δίνει καμμία σημασία στα ελληνικά αξιακά συστήματα και τις ελληνικές αρχές που διέπουν το σκεπτικό της εξωτερικής πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα. Διότι σε μία έξαρση αποδόμησης, πολτοποίησης και ετεροκαθορισμού της συλλογικής ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας, το καθεστώς ΝΔ-ΠαΣοΚ βάλθηκε από το 1974 να διαλύσει την χώρα μας, να την ξεπουλήσει και, αφού την περάσει μέσα από μία κιμαδομηχανή πολυπολιτισμικότητας αλά ΕΛΙΑΜΕΠ, να την σβήσει από τον χάρτη της Γης.
Ακολουθώντας λοιπόν τις ελληνικές αρχές και τα ελληνικά συστήματα αξιών που διέπουν την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, προτείνεται μία πολιτική σύμπραξη όλων των εκτός του μνημονιακού καθεστώτος ΝΔ-ΠαΣοΚ πολιτικών κινηματων και πατριωτικών μετώπων, με ένα ενιαίο ή κοινό ψηφοδέλτιο [3]. Ο μοναδικός δε σκοπός της πολιτικής τούτης σύμπραξης σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο μεταξύ, π.χ., των ‘Ανεξαρτήτων Ελλήνων’ του Πάνου Καμμένου (http://aneksartitoi-ellines.blogspot.com/) και του ‘ΕΠαΜ’ του Δημήτρη Καζάκη (http://www.epam-hellas.gr/), δεν είναι άλλος από το “να σώσουμε τον ελληνικό λαό απο τους σωτήρες του” [4].
Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου