Ετικέτες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο εκβαρβαρισμός των Ελλήνων και η καταστροφή των μνημείων



ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Ο εκβαρβαρισμός των Ελλήνων και η καταστροφή των μνημείων

ΕΠΙΔΡΟΜΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΏΝ" ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ
Ξήλωσαν βυζαντινό  μνημείο για τις πέτρες
Τμήμα του ανατολικού βυζαντινού μνημείου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο κουκουλοφόροι προχθές έκαναν «επιδρομή» για να πάρουν τις πέτρες
Από το Έθνος
Αγανάκτηση προκάλεσαν τα πλάνα της τηλεόρασης που έδειχναν κουκουλοφόρους να καταστρέφουν ό,τι απέμεινε από το βυζαντινό κτίσμα στην πλατεία Συντριβανίου μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.
Αντιδράσεις και για την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στους χώρους του ΑΠΘ

Θλίψη και οργή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η "επιδρομή" κουκουλοφόρων στα ερείπια του ανατολικού βυζαντινού τείχους της πόλης, στο ύψος της πλατείας Συντριβανίου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη λήξη των μαζικών και ειρηνικών διαδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι ταραξίες άρχισαν να "ξηλώνουν" το μνημείο με σκοπό να εξασφαλίσουν "πολεμοφόδια" για τον πετροπόλεμο που θα ακολουθούσε με τις αστυνομικές δυνάμεις. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) δείχνουν τους νεαρούς να "ξηλώνουν" το τείχος και να γεμίζουν με πέτρες απ΄ αυτό τις τσέπες και τα σακίδιά τους.
Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκάλεσε η είσοδος αστυνομικών δυνάμεων μέσα στους χώρους του ΑΠΘ, η πρώτη σε πανεπιστημιακό χώρο μετά την ψήφιση του νέου νόμου που καταργεί το άσυλο.
Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν στο όριο μεταξύ της περίφραξης και του προαύλιου χώρου της νέας Αίθουσας Τελετών, όταν δέχτηκαν πετροπόλεμο από ομάδα περίπου 100 ατόμων που βρισκόταν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Τότε δόθηκε η εντολή απώθησής τους και οι αστυνομικοί μπήκαν μερικές δεκάδες μέτρα μέσα στους χώρους του ιδρύματος και έγινε χρήση χημικών.
Μέσα στην Αίθουσα Τελετών βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση-συναυλία, η οποία διακόπηκε και ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος βγήκε για να ζητήσει από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν, κάτι που έγινε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η ομάδα των νεαρών προκάλεσε φθορές σε μικρό αριθμό παλετών του εργοταξίου του Μετρό και σε πλαστικά διαχωριστικά τύπου Jersey. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση, οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ ευχαριστούν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που όπως αναφέρει "περιφρούρησαν τις εκδηλώσεις, απώθησαν τους εισβολείς και απέτρεψαν τη δράση αλλότριων από την πανεπιστημιακή κοινότητα στοιχείων".
Νωρίτερα, στη διάρκεια "κλεφτοπόλεμου" στην πλατεία Συντριβανίου, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είχε πετάξει μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της διακεκριμένης φθοράς, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης, εμπρησμού και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών που βρέθηκε πάνω του.
Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 14 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα γιατί δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό εναντίον τους.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου