Ετικέτες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ρωσία: Προκλητική η στάση ορισμένων δυτικών χωρών για τη Συρία


Ρωσία: Προκλητική η στάση ορισμένων δυτικών χωρών για τη Συρία

Η Ρωσία εκτιμά ότι η στάση ορισμένων δυτικών χωρών, οι οποίες καλούν τη συριακή αντιπολίτευση να μην ανοίξει διάλογο με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, αποτελεί “πρόκληση”, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. “Είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι βιαιότητες, αλλά αυτή η απαίτηση πρέπει να διατυπωθεί τόσο προς το καθεστώς, όσο και προς τις ένοπλες οργανώσεις που έχουν παρεισφρήσει στη συριακή αντιπολίτευση”, τόνισε ο Λαβρόφ σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Προς το παρόν, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση κατά την οποία ο Αραβικός Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση για τερματισμό των βιαιοτήτων και για την έναρξη διαλόγου, ενώ την ίδια στιγμή ορισμένες δυτικές πρωτεύουσες καλούν την αντιπολίτευση να μην ανοίξει διάλογο με το καθεστώς του Μπασάρ Aλ Άσαντ. Αυτό αποτελεί πολιτική πρόκληση σε διεθνές επίπεδο”, πρόσθεσε.
Η Μόσχα αρνείται ως τώρα την επιβολή κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος, εκτιμώντας ότι υπεύθυνη για τις βιαιότητες είναι και η αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου