Ετικέτες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

22 τάγματα για 24 φέρετρα!


22 τάγματα για 24 φέρετρα!

Η είδηση θανάτου 24 Τούρκων στρατιωτών μετά από τη τελευταία επιχείρηση του Κουρδικού PKK έχει φέρει νέα αναστάτωση αλλά και μεγάλη ανησυχία στη γειτονική Τουρκία. Η αναβολή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν στο Καζακστάν αποδεικνύει ουσιαστικά το μέγεθος της ανησυχίας που υπάρχει στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις του Κουρδικού PKK έχουν ενταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με συνέπεια τα σχέδια περί νεο-οθωμανικού δόγματος αλλά και γενικότερα τα …της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να αναθεωρούνται (άσχετα που δεν το λένε) μιας και δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη. Οι δηλώσεις μίσους κατά του Ισραήλ, οι απειλές εναντίον της Κύπρου και της Συρίας δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ανούσιες δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης.
Στην ουσία ο μεγάλος πονοκέφαλος της Τουρκίας και πιθανόν η κερκόπορτα τους ονομάζεται ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Και αυτό γιατί μπορεί να έχουν την υποστήριξη των υπολοίπων (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ) στο συγκεκριμένο θέμα ωστόσο δεν έχουν την δυνατότητα να το φέρουν σε πέρας επιχειρησιακά. Σήμερα ο ίδιος ο Ομπάμα καταδίκασε ως τρομοκρατικές τις επιθέσεις του Κουρδικού PKK, ενώ πρόσφατα, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία η ίδια η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι επίσης πρόσφατες δηλώσεις του Ισίκ Κοσανέρ πως δύο μόλις Κούρδοι συνέλαβαν τριάντα αιχμαλώτους Τούρκους στρατιώτες, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.
Σύμφωνα λοιπόν, με ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν επιχειρήσεις οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με 22 τάγματα καταδρομέων και ειδικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ. Την επιχείρηση υποστηρίζουν από αέρος πολεμικά αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.
Η δύναμη των 22 ταγμάτων ανέρχεται στις 10.000 άνδρες!!!
Μήπως ο τίτλος της ανάρτησης θα έπρεπε να ήταν 10.000 άνδρες για 24 φέρετρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου