Ετικέτες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αντάρτες του PKK εντείνουν τις ενέργειες τους στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη.


Αντάρτες του PKK εντείνουν τις ενέργειες τους στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 29, 2011
undefinedΣτο Tunceli, η φρουρά των (γειτονικών) χωριών δέχθηκε απίθεση από άνδρες του Κουρδικού ΡΚΚ. Οι Τουρκικές δυνάμεις είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, μετά το περιστατικό με τις παγιδευμένες βόμβες στην περιοχή. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά 4 στρατιώτες. Οι άνδρες του ΡΚΚ, έβαλαν φωτιά σε 2 βυτιοφόρα καυσίμων, σε μια σήραγγα, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος, και μερικά από τα οχήματα αναφέρθηκε ότι εγκλωβίστηκαν εξ αιτίας αυτής της ενέργεια. Η ασφάλεια του Tunceli, ενημέρωσε όλες οι μονάδες, για νέες πιθανές επιθέσεις των Κούρδων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Το Tunceli, της επαρχίας Erzincan, που συνδέεται με το Pulumur με 45 χιλιομέτρων εθνική οδό, αποκόπηκε με οδοφράγματα
 από τους άνδρες του ΡΚΚ. Οι άνδρες του ΡΚΚ διέδωσαν ότι τα βυτιοφόρα (που ανατίναξαν) περνούσαν από τη περιοχή, χωρίς διακριτικές πινακίδες για το φορτίο τους!!!. Οι αντάρτες, ανατίναξαν τα δύο βυτιοφόρα καυσίμων στην ορεινή περιοχή, σε μια σήραγγα του χιονισμένου βουνού, η οποία φωτίστηκε από τη πυρκαγιά. Τα βυτιοφόρα συνέχισαν να καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και πληροφορίες αναφέρουν ότι η σήραγγα έπαθε μεγάλη ζημιά.
Μετά την επίθεση, οι άνδρες του PKK, που αργότερα προσδιορίστηκαν ως η ομάδα του Ισμαήλ στη περιοχή Gurbuz, απήγαγαν τη στρατιωτική φρουρά και αποσύρθηκαν στα βουνά. Μετά την απαγωγή των φρουρών και την εξουδετέρωση των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, παγιδεύτηκαν με βόμβα τα βυτιοφόρα . Το PKK δεν ξεκαθάρισε αν πριν από την έκρηξη της βόμβας, μετέφερε τους στρατιώτες, λαμβανομένου υπόψη ότι από την έκρηξη, τραυματίστηκαν 4 στρατιώτες. Αργότερα οι τραυματισμένοι Τούρκοι στρατιώτες αφέθηκαν, και με την πρώτη παρέμβαση του Τούρκικου στρατού, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο προς το Ελαζίγκ.
Η τουρκία έστειλε ενισχύσεις στη περιοχή και οι δυνάμεις της άρχισαν επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.
Τέλος έγινε γνωστό, ότι το PKK κατάσχεσε ορισμένα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου