Ετικέτες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΙΣ


Τα πράγματα πλέον έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο ότι κι αν λέμε.
Είμαστε εγκλωβισμένοι αλλά σίγουρα η Ελλάδα στο τέλος θα τα καταφέρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όπως κάθε φορά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στις επάλξεις με ηθικό!
Όταν λέω εγκλωβισμένοι εννοώ το εξής:



1) Η παρούσα κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια στη πράξη δεν έχει φέρει ανάπτυξη. Αντίθετα βλέπουμε μείωση αγοραστικής δύναμης, λουκέτα επιχειρήσεων, ανεργία και φόρους. Ίσως σε κάποιους υπήρχαν οι καλύτερες προθέσεις. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα. Μερικές φορές καυχιόνται ότι "χωρίς τα νέα δάνεια δεν θα υπήρχαν μισθοί και συντάξεις". Στη πράξη πήραμε μια αναβολή. Το θέμα ήταν να την εκμεταλλευόμασταν σωστά. Αυτό δεν έγινε και ούτε γίνεται. Ακόμα κι αν κάποιοι έχουν τις καλύτερες προθέσεις.

2) "Απομάκρυνση με εκλογές":
Επιπλέον έξοδα για το κράτος.
Αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας από την επόμενη θα ξεκινήσει κουβέντα για τις επόμενες εκλογές.
Έστω όμως ότι βγαίνει η ΝΔ αυτοδύναμη(και επαναλαμβάνεται δηλ ο κύκλος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) τι θα μπορούσε να πράξει η νέα κυβέρνηση? Πέρα από τα λόγια "Εμείς φίλες και φίλοι θααααα....", η λεγόμενη "επαναδιαπραγμάτευση" μην γίνει συνώνυμη με το γνωστό πλέον "Λεφτά υπάρχουν". Κανείς δεν μπορεί να ναι σίγουρος τι θα γίνει αν ως Ελλάδα πιέσουμε για επαναδιαπραγμάτευση. Γράφονται πολλά, αλλά στη πράξη θα παίρναμε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Ως χώρα ο μόνος μοχλός πίεσης που έχουμε ουσιαστικά είναι τι οικονομικές συνέπειες θα έχει για τους υπόλοιπους η χρεωκοπία μας. Σαν έναν βομβιστή αυτοκτονίας που απειλεί. Αν όμως εκκενωθεί γρήγορα ο χώρος ή καλυφθούν εγκαίρως?
Όταν έχεις μπει στο μνημόνιο και εξαρτάσαι από αυτό τα πράγματα δεν είναι εύκολα ότι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε.

3) "Δια της βίας απομάκρυνση κυβέρνησης"
Πως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα εκμεταλλευτούν τη κατάσταση διάφοροι μηχανισμοί? Τι θα γίνει με την οικονομία ταυτόχρονα? Οι Τούρκοι τι θα κάνουν βλέποντας το Ελληνικό εσωτερικό μπάχαλο?
Στη χώρα θα γίνει "Της εκδιδομένης επί χρήμασι γυναικός το σιδηρούν κιγκλιδωμα" σε μια τέτοια περίπτωση.

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτά δεν είναι μόνο "ρομαντικά" λόγια. Η ιστορία διδάσκει. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επιβιώσουμε, θα ανακάμψουμε παντού και η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει περήφανη. Αυτός ο λαός είναι ένας όμορφος, φιλόξενος, έξυπνος, γενναίος, περήφανος λαός παρά το ότι έχει (διαχρονικά) και τα μειονεκτήματα του.
Είναι σαν να ανεβαίνεις ένα βουνό αιχμάλωτος δεμένος και φορτωμένος με βαρύ σακίδιο. Τα σχοινιά θα κοπούν, οι δεσμοφύλακες θα φάνε κλωτσιές με νεύρο και θα πέσουν στο γκρεμό και θα ανεβούμε στη κορυφή τρέχοντας. Η ιστορία διδάσκει. Είναι ένας κύκλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου