Ετικέτες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία, ένα από τα τελευταία αντιδημοκρατικά κράτη στον κόσμο. Στις φυλακές 4000 Κούρδοι πολιτικοί!



ΣΆΒΒΑΤΟ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκία, ένα από τα τελευταία αντιδημοκρατικά κράτη στον κόσμο. Στις φυλακές 4000 Κούρδοι πολιτικοί!

undefined
Η διεθνής κοινότητα και οι ΗΠΑ, γύρισαν την πλάτη στο ΡΚΚ και παρέδωσαν τον Άπο στους Τούρκους, με την προϋπόθεση η Τουρκία να επιτρέψει την απρόσκοπτη πολιτική δραστηριοποίηση και δράση των Κούρδων.
Αν και η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε κάποια δείγματα ανοχής απέναντι στους Κούρδους, το τελευταίο χρόνο που έχει εδραιωθεί στην εξουσία, βάζοντας στη φυλακή τα πιο σημαντικά στελέχη της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, έχει εξαπολύσει ανθρωκυνηγητό εναντίον των Κούρδων πολιτικών που δραστηριοποιούνται στις τάξεις της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (Koma Civakên Kurdistan, KCK).

Στα πλαίσια των πολιτικών διωγμών που έχει εξαπολύσει το τουρκικό κράτος, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερις χιλιάδες στελέχη της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, ενώ χθες συνελήφθησαν ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Σιρμάνκ, Ramazan Uysal, ο δήμαρχος της πόλης Ιντίλ (İdil),  Resul Sadak, ο δήμαρχος της πόλης Σιλώπη, EminToğurlu και ο πρόεδρος της Επαρχιακής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP),  Bahattin Alkış.
Η κυβέρνηση Ερντογάν, αφού εξουδετέρωσε το μέρος εκείνο του βαθέος κράτους που απειλούσε τον ίδιον και το κόμμα του, έχει δημιουργήσει το δικό της ισλαμοφασιστικό βαθύ κράτος, που όσον αφορά τον "εσωτερικό εχθρό", στρέφεται πλέον αποκλειστικά εναντίον των Κούρδων.
Οι κινήσεις αυτές της Τουρκίας, πέραν του ότι ο ισλαμο-φασιστικός φανατισμός δεν επιτρέπει την επίδειξη έστω και ελ΄χιστης ανοχής στο εθνικά διαφορετικό, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο απονεύρωσης και αποδυνάμωσης του Κουρδικού, για να μπορέσει αν ελέγξει από θέσεως ισχύος την Κουρδική Άνοιξη, που αναμένεται να ακολουθήσει της Αραβικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου