Ετικέτες

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Bομβιστική επίθεση – αντίποινα για το θάνατο του Οσάμα


Bομβιστική επίθεση – αντίποινα για το θάνατο του Οσάμα


Πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν σήμερα 65 νεαροί σπουδαστές  και 15 πολίτες σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Όπως ανέφεραν οι ίδιοι πρόκειται για μια «πρώτη ενέργεια» για να εκδικηθούν για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
«Είναι μια πρώτη ενέργεια εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα» δήλωσε τηλεφωνικά προς το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχου της Αλ-Κάιντα.
«Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν» απείλησε.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 11 ημέρες αφότου ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε στο βόρειο Πακιστάν από κομάντος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.
Οι πακιστανοί Ταλιμπάν είχαν ορκιστεί αμέσως να τον εκδικηθούν εντείνοντας τις επιθέσεις τους εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας της, τις οποίες θεωρούν συνεργούς της Ουάσινγκτον στην επιδρομή, καθώς και εναντίον στόχων αμερικανικών συμφερόντων.
Σήμερα τα χαράματα, στο Σαμπκαντάρ, μια μικρή πόλη της περιφέρειας Τσαρσάντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ένας άνδρας σε μοτοσυκλέτα ανατίναξε τη βόμβα που έφερε πάνω του τη στιγμή που οι δόκιμοι μιας παραστρατιωτικής μονάδας της αστυνομίας και όχι του στρατού, οι οποίοι είχαν φορέσει πολιτικά, ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σπίτια τους για 10ήμερη άδεια.
Στη συνέχεια δεύτερη βόμβα, που ήταν κρυμμένη, εξερράγη στα λεωφορεία που περίμεναν τους νεαρούς δόκιμους.
Εικάζεται ότι δεύτερος καμικάζι μοτοσυκλετιστής ανατινάχθηκε δίπλα στα λεωφορεία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 65 νεαροί δόκιμοι, δεκαπέντε πολίτες και να τραυματιστούν 60 άλλοι.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου