Ετικέτες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βαρουφάκης: Αν το ’21 υπήρχε τρόικα εσωτερικού, η Επανάσταση, θα χαρακτηριζόταν Επιχείρηση-Καμικάζι


Νέες αιχμηρές αναρτήσεις στο Twitter από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος συνεχίζει αυτό το διάστημα την πολιτική του καμπάνια στην Ευρώπη, για την πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται, το DiEM25.
Με τις νέες αναρτήσεις του, στέλνει το δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου.
“Αν το 1821 υπήρχαν η τρόικα εσωτερικού & ΜΜΕ, η Επανάσταση, θα χαρακτηριζόταν Επιχείρηση-Καμικάζι και οι επαναστάτες καταστροφείς του γένους”, έγραψε στα ελληνικά, για να ακολουθήσει και ανάρτηση στα αγγλικά.

“Σήμερα είναι η 195η Επέτειος της Ελληνικής επανάστασης, η οποία δεν θα είχε συμβεί αν διοικούσε η Τρόικα, όπως κάνει σήμερα μέσω των τυφλών της οργάνων”:
Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε άλλωστε τις τελευταίες ημέρες στη Ρώμη για την επίσημη παρουσίαση του νέου του κινήματος Diem 25.
“Ο Ματέο Ρέντσι είναι ένας καλός πολιτικός. Κάνει ένα σωστό πράγμα, και ένα λανθασμένο. Το σωστό είναι ότι ασκεί κριτική στο πως λειτουργεί η Ευρώπη. Το λανθασμένο είναι ότι αντί να δώσει αγώνα για να αλλάξει τους κανόνες, προτιμά να τους παρακάμψει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Η λέξη αλληλεγγύη εξαφανίζεται από την Ευρώπη”, είπε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Dire, προσθέτοντας ότι η τελευταία απόφαση η οποία ελήφθη στην σύνοδο για το προσφυγικό “είναι παράνομη, ηθικά σκανδαλώδης και δεν μπορεί ούτε να φέρει αποτελέσματα, αφού πρόκειται για φάρσα”.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι το νέο του κίνημα “απευθύνεται σε όλους: στην δεξιά, στην αριστερά, στους φιλελεύθερους, στους συντηρητικούς, στους πράσινους, σε όλους όσους θέλουν να συμβάλουν στην επανακαθιέρωση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη”.
Για την τρομοκρατία είπε:
“Οι τρομοκράτες πρέπει να πληγούν, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνουν, τα τρομερά αυτά γεγονότα να συμβαίνουν στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά πρέπει να αποφύγουμε νέες μη κατάλληλες απαντήσεις, οι οποίες προκαλούν νέα απογοήτευση και θα μπορούσαν να ευνοήσουν μελλοντικές επιθέσεις. Η απόλυτη προτεραιότητα είναι τώρα να δράσουμε ενωμένοι, ως πραγματικοί Ευρωπαίοι”.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου