Ετικέτες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τρία εκ. οι μουσουλμάνοι στην Αγγλία!



ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ «ΤΡΕΧΕΙ» Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Στην Αγγλία ζουν πλέον πέραν των τριών εκατομμυρίων μουσουλμάνων, σύμφωνα με λεπτομερή ανάλυση του Τμήματος Εθνικής Στατιστικής, που δημοσιεύθηκε στη «Μέιλ» της Κυριακής στις 31 Ιανουαρίου 2016.
Ο αριθμός τους διπλασιάστηκε σε μια δεκαετία, λόγω της αυξανόμενης μετανάστευσης και μεγάλου αριθμού γεννήσεων. Σε ορισμένες περιοχές του Λονδίνου, σχεδόν ο μισός πληθυσμός είναι σήμερα μουσουλμάνοι και αυτό θα πυροδοτήσει συζητήσεις για τη δημογραφική αλλαγή στη Βρετανία, ενόψει και των αυξανόμενων εκκλήσεων προς τους μουσουλμάνους να ενσωματωθούν στην κοινωνία εγκαταλείποντας τον διαχωρισμό.

Ο Πρωθυπουργός Κάμερον κάλεσε τις μουσουλμάνες να βοηθήσουν τη μάχη εναντίον του εξτρεμισμού μαθαίνοντας Αγγλικά (ανακοίνωση κονδυλίου £20 εκ. γι’ αυτό), καθώς η Υπουργός Εσωτερικών Theresa May διορίζει ανεξάρτητη επιτροπή γι’ αναθεώρηση των ισλαμικών δικαστηρίων, για τον φόβο ότι ο νόμος της Σαρία διακρίνει εις βάρος των γυναικών.
Επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Michael Cove διέταξε και εκείνος έρευνα στις φυλακές, καθώς αυξάνονται οι μουσουλμάνοι κατάδικοι, ένας στους πέντε, και ότι αυτό πυροδοτεί φανατισμό.
Στα δικαστήρια με σκεπασμένο πρόσωπο
Ο δε ανώτατος Δικαστής στη Βρετανία Λόρδος Neuberger δήλωσε ότι αντιμετωπίζονται «σοβαρές δυσκολίες» με μάρτυρες στο δικαστήριο, που δίνουν μαρτυρίες με σκεπασμένο το πρόσωπο.
«Αυτό είναι καθαρή μαρτυρία του τρόπου που η μαζική μετανάστευση αλλάζει ραγδαία τη φύση της κοινωνίας μας. Είχε δίκαιο η Υπ. Εσωτερικών, όταν τόνισε τις πιθανές πιέσεις στην κοινωνική συνοχή», δήλωσε ο Λόρδος Green of Deddington, πρώην διπλωμάτης και πρόεδρος της Migration Watch UK, σημείωσε η εφημερίδα «Mail on Sunday».
Η δε Εκπαιδευτική Αρχή, Ofsted, προειδοποίησε ότι τα σχολεία διατρέχουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν ως αποτυχημένα, αν το βέλος που φορούν μαθήτριες και δασκάλες θεωρηθεί ως «εμπόδιο στη μάθηση».
Σύντομα, πλειοψηφία
Στο Ανατολικό Λονδίνο, π.χ. στη δημαρχία του Tower Hamlets, η αναλογία μουσουλμάνων βρίσκεται στο 45,6%, στο γειτονικό Newham στο 40,8%, 29% στο Blackburn, 26% στο Slough, 25,7% στο Luton, 23% στο Birmingham, 20% στο Leicester και 18% στο Manchester.
Η δε Βαρώνη Cox, που προσπαθεί να περάσει νομοθεσία εναντίον της διάκρισης των δικαστηρίων της Σαρία, δήλωσε: «Άλλες κοινότητες που έχουν έλθει στη χώρα έχουν αφομοιωθεί (ενσωματωθεί στην κοινωνία), όμως υπάρχει σοβαρή ανησυχία με αυτές τις κλειστές κοινότητες».
Τελικά, τρέχει και δεν φτάνει η βρετανική κυβέρνηση να αποφύγει το αναπόφευκτο σε λίγες δεκαετίες και να σταματήσει τον διαχωρισμό, το απαρτχάιντ στη χώρα, καλώντας και προτρέποντας τους μουσουλμάνους και μουσουλμάνες να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Και παρ’ όλο που έστω και αργά έχουν αντιληφθεί τον μεγάλο κίνδυνο διάσπασης της κοινωνικής συνοχής, λόγω των λανθασμένων πολιτικών του λεγόμενου political correctness, των δεκαετιών που πέρασαν και που οι ίδιοι ενεθάρρυναν τον διαχωρισμό αυτό που σήμερα προσπαθούν να αποτρέψουν, εντούτοις συνεχίζουν να επιμένουν να επιβάλουν το ίδιο απαρτχάιντ στην Κύπρο.
Γνωρίζοντας τις συνέπειες στην κοινωνία ως σύνολο με την επιμονή τους στην τουρκική δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδιακή «λύση» – διάλυση του κράτους.
Να πούμε ότι είναι πλέον θέμα χρόνου οι μουσουλμάνοι στη Βρετανία να απαιτήσουν… ξεχωριστή αυτοδιάθεση, όπως αυτήν που έταξε στις 19 Δεκεμβρίου 1956 από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ο τότε Υπουργός Αποικιών Lennox-Boyd στον Τούρκο πρωθυπουργό Α. Μεντερές, για τη μειονότητα του 18% των Τουρκοκυπρίων;
ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου