Ετικέτες

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ιστορική στιγμή! Υψώθηκε η παλαιστινιακή σημαία στον ΟΗΕ!


Ιστορική στιγμή! Υψώθηκε η παλαιστινιακή σημαία στον ΟΗΕ!
Ήταν μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Μια στιγμή που δεν έζησε να δει ο Γιάσερ Αραφάτ και οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί της Παλαιστίνης. Η σημαία της Παλαιστίνης –που είναι κράτος μέλος με καθεστώς παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη– υψώθηκε για πρώτη φορά στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαιρέτισε την έπαρση της Παλαιστινιακής σημαίας δηλώνοντας:«Αυτή είναι μια μέρα περηφάνιας για όλους τους Παλαιστίνιους ανά τον κόσμο. Αυτή είναι μια μέρα ελπίδας». Ο Μπαν πρόσθεσε πως η έπαρση της σημαίας «είναι μια υπενθύμιση ότι τα σύμβολα είναι σημαντικά και πως ένα σύμβολο μπορεί να οδηγήσει σε δράση προς την σωστή κατεύθυνση».
Ο Αμπάς δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής έπαρσης της σημαίας ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και πως η 30ή Σεπτεμβρίου θα ανακηρυχθεί η ημέρα του παλαιστινιακού εθνικού συμβόλου. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ νωρίτερα είχε ψηφίσει κατά πλειοψηφία υπέρ της πρότασης που επιτρέπει την έπαρση σημαιών των κρατών μελών με καθεστώς παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη στην έδρα του ΟΗΕ. Η Παλαιστίνη και το Βατικανό είναι τα μόνα κράτη με αυτή την ιδιότητα στον ΟΗΕ.

πηγη φωτο: REUTERS
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου