Ετικέτες

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Με άσεμνη χειρονομία απαντά η Ντόροθι Κινγκ για την Αμφίπολη



Η εκκεντρική αμερικανίδα αρχαιολόγος ανέβασε στο twitter σχετική φωτογραφία

1C7EA2C8F1925D3A1A51EFC21397D61DΗ εκκεντρική αμερικανίδα αρχαιολόγος, ιστορικός και συγγραφέας Ντόροθι Κινγκ απάντησε με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο σε όσους επικρίνουν την υπεύθυνη ανασκαφών στο Λόφο Καστά, αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη ότι ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα.
Ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία μιας γυναίκας που δείχνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της και συμπλήρωσε: «Αυτό για τους ηλίθιους που εξακολουθούν και σήμερα να βρωμίζουν την Αμφίπολη». Η ίδια είχε γράψει τον περασμένο Δεκέμβριο στον λογαριασμό της στο Twitter ότι στην ΠΓΔΜ την χαρακτηρίζουν «ελληνίδα πόρνη», εξαιτίας δηλώσεών της ότι η χώρα δεν είχε ποτέ το όνομα Μακεδονία κατά την αρχαιότητα.
«Σοβαρά; Ένας ηλίθιος μου στέλνει απειλές επειδή είμαι ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια;» είχε γράψει σε «τιτίβισμα» στο Twitter η αμερικανίδα αρχαιολόγος.
Σε άλλο μήνυμά της στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι προτιμά να την αποκαλούν «ελληνίδα πόρνη» παρά «σκοπιανή».
Η κ. Κινγκ είχε εκφράσει προ μηνών στο προσωπικό της μπλογκ την άποψη ότι μετά τον θάνατο του Ηφαιστίωνα, ο Μέγας Αλέξανδρος διέταξε να μεταφερθεί η σορός του στη Μακεδονία και να ταφεί σε έναν θαυμαστό τάφο.
“Το Βήμα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου