Ετικέτες

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κινεζικά αερόστατα εντοπίζουν εχθρικά αεροσκάφη



Η Κίνα δοκιμάζει έναν νέο τύπο αερόστατου που χρησιμοποιεί αερίου ήλιο για να κινείται στη στρατόσφαιρα. Το αερόπλοιο Yuanmeng, όπως ονομάζεται, έχει όγκο 18.000 κυβικά μέτρα, μήκος 75 μέτρων και ύψος 22 μέτρων. Στις δοκιμές πέταξε σε ύψος 20.000 μέτρων για να δοκιμάσει το σύστημα ελέγχου και την απόδοσή του σε πτήση κοντά στα άκρα του διαστήματος.
​Τροφοδοτείται από συστοιχίες ηλιακών κυττάρων για να γίνει τους κινητήρες του και μπορεί να μεταφέρει φορτίο 7 τόνων για συνολική περίοδο έξι μηνών αν και μόνο 48 ώρες μένει στην πράξη. Όλα αυτά του δίνουν εξαιρετική αυτονομία πτήσης για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνωριστικούς σκοπούς και για επιτήρηση πάρα πολύ μεγάλων περιοχών, όπως μπορεί από το ύψος των 20 χιλιομέτρων. Από το ύψος των 20 χλμ «βλέπει» μια περιοχή στην επιφάνεια της γης με διάμετρο 1.000 χλμ. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 100 χλμ.
Επιπλέον, το ίχνος του στα ραντάρ θα μπορούσε να είναι πολύ μικρό όσο το δυνατόν λιγότερα μεταλλικά τμήματα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του. Επίσης, το θερμικό του ίχνος είναι σίγουρα μειωμένο διότι οι κινητήρες του τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό από τα ηλιακά κύτταρα και δεν έχει ακροφύσιο από το οποίο βγαίνουν θερμά αέρια.
​Το πολύ μεγάλο ύψος στο οποίο θα επιχειρεί, θεωρείται ότι είναι πέρα από τις υπάρχουσες δυνατότητες εχθρικών συστημάτων εδάφους- αέρος, διότι η προστασία του αερόπλοιου είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, δεδομένου ότι το ίδιο δεν έχει αμυντικό εξοπλισμό. Φυσικά μπορεί να βρίσκεται πολύ μέσα στον εναέριο χώρο της Κίνας, ώστε οποιοδήποτε όπλο αεράμυνας και εδάφους- αέρος να χρειάζεται να περάσει από το ήδη υπάρχον κινεζικό αμυντικό σύστημα.
​Όπως φαίνεται από αναφορές κινεζικών πηγών, η βασικότερη αποστολή του αερόπλοιου Yuanmeng θα είναι να εντοπίζει αεροπλανοφόρα και αεροσκάφη. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τρόπο για να εξουδετερώσουν τα κυριότερα στοιχεία της αμερικανικής μαχητικής ικανότητας και προβολής ισχύος.

 

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου