Ετικέτες

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-33 (ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΙΚ, ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Τόνι Μπλερ: “H επέμβαση στο Ιράκ συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους
A file picture shows former British Prime Minister and Special Envoy to the Middle East Tony Blair. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
 
Η επέμβαση των δυνάμεων της συμμαχίας υπό την ηγεσία των HΠA στο Ιράκ, το 2003, συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σε ερώτηση για το αν ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί τη βασική αιτία για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους ο Μπλερ απάντησε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε αυτό».

»Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως όσοι από εμάς απομακρύναμε τον Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί το 2015», πρόσθεσε ο Μπλερ.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανία ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για τις λάθος πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και εξέφρασε για τον αποτυχημένο σχεδιασμό των όσων επακολούθησαν την ανατροπή του Χουσεΐν.
Όμως αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απομάκρυνση του Χουσεΐν από την εξουσία. Η Βρετανία ήταν ανάμεσα στις χώρες της συμμαχίας, οι ένοπλες δυνάμεις των οποίων εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003.
Sputnik, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Μόσχα, Ρωσία
mignatiou.com
========================================
Β)Ανεφοδιασμός Sukhoi Su-24 εν πτήση από Ilyushin Il-78 (βίντεο)

Ανεφοδιασμός Sukhoi Su-24 εν πτήση από  Ilyushin Il-78 (βίντεο)

[embed]https://youtu.be/Xl2RaUa9eVE[/embed]


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου