Ετικέτες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

To ελληνικό ΥΠΕΞ παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ απαίτησαν την μην παραχώρηση του FIR Αθηνών για ρωσικές πτήσεις ανθρωπιτικής βοήθειας προς Συρία


συγασγιασγθιασ
Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι του κατατέθηκε αίτημα από την Ουάσιγκτον που απαιτεί να αρνηθεί η Ελλάδα τη χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου σε ρωσικά αεροσκάφη που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία ανέφερε το Reuters.
Η ανακοίνωση έγινε από τον Εκπρόσωπο του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος πρόσθεσε το αίτημα των ΗΠΑ θα εξεταστεί.

Την Κυριακή μια διπλωματική πηγή από την Αθήνα δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Ελλάδα είχε αρνηθεί να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροπλάνα που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία.
Το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία ζήτησε από την μεταβατική ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών, τον εναέριο χώρο της χώρας. Οι Έλληνες αρνήθηκαν ώστε να μην επιδεινωθούν οι σχέσεις τους με τη Ρωσία, ανέφερε η πηγή.
Η πηγή που επικαλείται το RIA πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει τον ελληνικού εναέριο χώρο για ανθρωπιστικούς πτήσεις προς τη Συρία από  1 έως 24 Σεπ.(rt 7/9/15)
UPDATE Ένας ρώσος γερουσιαστής ο Vladimir Djabarov ανέφερε στο RIA Novosti ότι γι αυτόν αν η η Αθήνα κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη τότε η Μόσχα θα αναζητήσει αλλού δρόμους.
« πρόκειται γαι βλακώδες διάβημα των Αμερικανών κι αν η Αθήνα το υποστηρίξει θα είναι μια κίνηση μη φιλική προς τη Ρωσία  » και τότε η Ρωσία θα στραφεί σε χώρες όπως Ιράν και Τουρκία ….
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου