Ετικέτες

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο στρατός του Άσαντ θωράκισε τη Νότια Ευρώπη από επιθέσεις της ISIS!


syria_toufeki_assad_photo
Ο συριακός στρατός σταμάτησε την ISIS από το να φτάσει στις ακτές της νότιας Ευρώπης.
Χωρίς τον συριακό στρατό, το Ισλαμικό Κράτος θα είχε ήδη φτάσει στις νότιες ακτές της Ευρώπης, είπε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Συνέλευση.

«Θα έλεγα ότι, αν δεν υπήρχαν [κυβερνητικές] συριακές δυνάμεις, το χαλιφάτο θα αισθανόταν άνετα στη Μεσόγειο και θα είχε αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Sergei Naryshkin στην ΚΣ του ΟΑΣΕ στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ.
Παράλληλα με την καταπολέμηση της ISIL στη χώρα, ο συριακός στρατός μάχεται τη λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση, καθώς και άλλες επαναστατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Nusra Front, συνεργάτη της Αλ Κάιντα.
Ο ιρακινός στρατός, καθώς και τα κουρδικά στρατεύματα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της ISIL, τόνισε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα τη Συρία για να συνδράμει στην πάταξη της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Ο Naryshkin υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν κρύβει ότι έχει παραδώσει στρατιωτική βοήθεια προς τη Συρία, για να βοηθήσει στην εξάλειψη της τρομοκρατίας στη χώρα.

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου