Ετικέτες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Το αρχαιότερο Κοράνι ανατρέπει το… Ισλάμ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
Η ιστορία του Ισλάμ θα μπορούσε να γραφτεί από την αρχή, μετά τη συγκλονιστική ανακάλυψη του παλαιότερου Κορανίου στον κόσμο, το οποίο φαίνεται ότι είναι… παλαιότερο από τον προφήτη Μωάμεθ.
Το Κοράνι που ανακαλύφθηκε στη βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ μπορεί σύμφωνα με ειδικούς να είναι και... παλαιότερο από τον προφήτη Μωάμεθ
Το Κοράνι που ανακαλύφθηκε στη βιβλιοθήκη του Μπέρμιγχαμ μπορεί σύμφωνα με ειδικούς να είναι και… παλαιότερο από τον προφήτη Μωάμεθ
Η ιστορία του Ισλάμ θα μπορούσε να γραφτεί από την αρχή, μετά τη συγκλονιστική ανακάλυψη του παλαιότερου Κορανίου στον κόσμο, το οποίο φαίνεται ότι είναι… παλαιότερο από τον προφήτη Μωάμεθ. Οπερ σημαίνει ότι καταρρίπτεται η πεποίθηση πως το Κοράνι αποτυπώνει τα λόγια και τη διδασκαλία του Μωάμεθ. Το επίμαχο βιβλίο βρέθηκε πριν από έναν μήνα στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ στο εσωτερικό ενός άλλου Κορανίου, του 7ου αιώνα μ.Χ.
Οι σελίδες του, μετά τη χρονολόγησή τους από ειδικούς στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, φαίνεται πως αποτελούν χωρίς αμφιβολία τμήμα του αρχαιότερου Κορανίου στον κόσμο. Τα αποσπάσματα τα οποία βρέθηκαν εμπεριέχουν τα κεφάλαια 18 έως 20 από το Κοράνι, ενώ εικάζεται ότι γράφτηκαν από κάποιον που γνώριζε τον προφήτη Μωάμεθ. Αρκετοί ιστορικοί, όμως, φαίνεται να πιστεύουν πως το εν λόγω κείμενο ενδέχεται να προηγείται χρονικά του ίδιου του προφήτη Μωάμεθ. Εικάζεται πως το Κοράνι του Μπέρμιγχαμ γράφτηκε μεταξύ του 568-645 μ.Χ., ενώ ο προφήτης Μωάμεθ έζησε από το 570 έως το 632 μ.Χ. Η ανακάλυψη στηρίζει την άποψη που είχε διατυπωθεί ότι ο Μωάμεθ στηρίχθηκε σε ένα ήδη υπάρχον κείμενο, το οποίο διαμόρφωσε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εκφράζει τις πολιτικές και θεολογικές του αντιλήψεις.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου