10174291 Μετά την Κροατία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΠΓΜΔ,  πραγματοποίησε  9 συλλήψεις κατά τη διάρκεια μιας  επιχείρησης κατά μελών του Ισλαμικού Κράτους (AP)
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι o ιμάμης του τεμένους των Σκοπίων ,Ρετζέπ Memishi, για τον οποίον υπάρχουν υποψίες ότι ηγείται μιας ομάδας στρατολόγησης ντόπιων τζιχαντιστών που μεταβαίνουν σε Συρία και  Ιράκ.

Σε  συνέντευξή του στο Sputnik, ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας της ΠΜΔΓ, Σουλεϊμάν Ρετζέπ δήλωσε ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων της χώρας έχουν αρνητική εικόνα για την ISIS και ότι η αστυνομική επιχείρηση δεν ενοχλεί τους μουσουλμάνους των Σκοπίων καθώς παρόμοιες αντιτρομοκρατικές  διεξήχθησαν και  στις γειτονικές χώρες.
Η τελευταία επιχείρηση έγινε στις πόλεις των Σκοπίων, Κουμάνοβο, Τέτοβο, Γκόστιβαρ και Στρούγκα. Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 25 σπίτια, ένα τζαμί, ένα ίντερνετ καφέ και τα γραφεία  δύο μουσουλμανικών ΜΚΟ όπου και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητοί και μη αλλά και χρήματα.
Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά  27 υπόπτους, εκ των οποίων οι 20 άνθρωποι έχουν φύγει για  Συρία. Οι χώροι διαμονής των άλλων 7  δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ίβο Κοτέβσκι (A P).
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , σχεδόν 130 πολίτες της ΠΓΔΜ πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης και στρατολόγησης μουτζαχεντίν στα Σκόπια , οι προσλήψεις γίνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων. (sputnik)
dimpenews.com