Ετικέτες

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Γιατί η Ζωή θέλει εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Λαφαζάνη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
“ Στο μυαλό της Ζωής Κωνσταντοπούλου ”
Periodista
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 10:54

Τι είναι αυτό που ενώνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάννη Βαρουφάκη;


Αντικειμενικά τίποτα. Διαφορετικές πορείες, διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και κυρίως... διαφορετικές επιδιώξεις έχουν αυτά τα τρία πρόσωπα. Στην παρούσα συγκυρία, την πρόεδρο της Βουλής και τους δύο πρώην υπουργούς, συνδέει απλά η σκληρή αντιπολίτευση που ασκούν, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο και τα δικά του μέσα, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του.

Θα ιδρύσουν νέο κόμμα, αν βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέγεται και γράφεται; Μάλλον όχι. Πρόκειται για ισχυρές προσωπικότητες που μάλλον θα έπρεπε να συγκροτήσουν ένα είδους ηγετικής τρόικας για να είναι ο κάθε ένας ευχαριστημένος και ικανοποιημένος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πάντως έχει μαζευτεί κάπως τις τελευταίες ημέρες. Όχι πολύ, αλλά κάνει την προσπάθειά της. Υπήρξε πιο προσεκτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της, κάθισε λίγο στην άκρη θεωρώντας ότι θα εκτεθούν άλλοι, παρακολούθησε ικανοποιημένη ότι η κριτική του Τύπου εξαντλήθηκε σχεδόν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τις αναφορές στην ίδια να είναι λιγότερες σε σχέση με το πόσες θα έπρεπε να είναι, και έστειλε στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο τα μηνύματά της μέσω... χρήσιμων βουλευτών, στελεχών και δημοσιογράφων.

 Γνωρίζουν, τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι δεν έχουν πολιτικό μέλλον εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι και βέβαιοι για το ποιο θα είναι το μέλλον τους εντός... ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν τον λόγο επιμένουν στην άρνησή τους να μην παραιτούνται, παρότι καταψηφίζουν τα όσα φέρνει τις τελευταίες ημέρες στη βουλή η κυβέρνηση. Πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις στην κοινοβουλευτική ιστορία και στον πολιτικό βίο αυτής της χώρας.

Και αν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παλεύει σαν θεριό κάθε βράδυ με τις ιδεοληψίες του έχοντας κάνει τη διαδρομή του και μην έχοντας πράγματι ως ζητούμενο τον κυβερνητισμό, αλλά την ηγεμονία στον Αριστερό χώρο,  με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συμβαίνει το εξής: Οραματίζεται ότι πιθανότατα θα είναι η επόμενη ηγέτιδα της Αριστεράς, της κυβερνώσας ή μη. Υπό αυτή την έννοια τρέφεται από τη δημοσιότητα, την οποία χρησιμοποίησε σε υπέρμετρο βαθμό από τη στιγμή που έγινε Πρόεδρος της Βουλής. Ακόμη και όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής, δίνοντας μάχη για τη χώρα, η Ζωή πάσχιζε να βρει τα ισοδύναμα της προβολής.

Σε κάθε περίπτωση η Ζωή σκέπτεται πονηρά. Σου λέει: "Ο Λαφαζάνης είναι ο επικεφαλής του πόλου της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, από όπου νομοτελειακά και φυσιολογικά θα μπορούσε να ξεπηδήσει ο διάδοχος. Αν ξεμπερδέψει ο Τσίπρας με δαύτον τότε εγώ θα είμαι η διάδοχος. Θα πω τα αντιμνημονιακά μου, αλλά ας κάτσω και στη μεγάλη σύγκρουση στην άκρη".

Για αυτόν τον λόγο η Ζωή έχει μαζευτει, όσο μπορεί βέβαια, τις τελευταίες ημέρες. Για τον ίδιο λόγο αγκαλιαζόταν με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τις προηγούμενες ημέρες, ενώ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ψήφιζε ενάντια στην κυβέρνηση. Για τον ίδιο λόγο, η Ζωή, που δεν προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά χαράσσει τη δική της προσωπική στρατηγική θέλει, σε μία κλιμάκωση της εσωκομματικής κρίσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνει πρώτα η ηγέτιδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και μετά θα βάλει πλώρη για την ηγεσία (λέμε τώρα, πως σκέφτεται). Σκέφτεται: "Εγώ περίπου εκπροσωπώ τον εαυτό μου. Με τον Λαφαζάνη θα αποχωρήσουν και άλλοι βουλευτές. Εγώ θα κρατήσω την έδρα και θα είμαι στη γωνία να περιμένω υψώνοντας το λάβαρο της επανάστασης". Άραγε σκέφτεται αφελώς;;; Μπορεί.

Όπως μας λένε απολύτως πληροφορημένες πηγές, η Ζωή διαπραγματεύεται πολύ σκληρά τη θέση της στο κυβερνών κόμμα, στο παρασκήνιο πάντοτε και συνομιλεί, δεχόμενη τις συμβουλές πάντοτε, με κορυφαίους... παράγοντες αυτού του τόπου. Αυτό βέβαια, αφού στις συναντήσεις της με ακραίους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στα κυριλέ καταστήματα του Κολωνακίου "έθαβε τον μισό ΣΥΡΙΖΑ", όπως εξάλλου πληροφορήθηκε το κοινό από τις παραπολιτικές στήλες.

Και κάτι ακόμη: Μας λένε, πως σκέφτεται ότι αν γινόταν κάποια ημέρα πρωθυπουργός, θα τοποθετούσε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλλον θα έχουν κατατεθεί υποθέσεις εργασίας, με σημεία αναφοράς, διάφορα νομίσματα.

Το ερώτημα είναι τώρα, αν έλαβε πράγματι το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το Μαξίμου. Το έλαβες Ζωή;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου