Ετικέτες

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πούτιν: Οι κυρώσεις δεν μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε με την Ιταλία


"Οι κυρώσεις που μας έχουν επιβληθεί δεν μας επιτρέπουν να συνεργασθούμε, είναι επιζήμιες", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην συνέντευξη τύπου μετά την συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι, την Τετάρτη στο Μιλάνο.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι "οι κυρώσεις αυτές θέτουν, εκ των πραγμάτων, εμπόδια στις επιχειρήσεις που θέλουν να εξασφαλίσουν εργολαβίες. Όλα τα από κοινού σχέδια έχουν παγώσει" και για τον λόγο αυτό "ή οι κυρώσεις καταργούνται ή πρέπει να τροποποιηθούν, για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που θέλουν να συνεργασθούν με την Μόσχα".

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, παράλληλα, ζήτησε τον πλήρη σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ "σε ότι αφορά τις πολιτικές, στρατιωτικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές πτυχές τους", ενώ, ερωτηθείς για την σχέση της Ρωσίας με το G7, απάντησε ότι "απλούστατα, δεν υφίσταται κανενός είδους σχέση".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, από την μεριά του, τόνισε ότι "επιθυμεί το κοινό έργο των δυο χωρών να μπορέσει να έχει μέλλον". Ευχαριστώντας τον Πούτιν για την σημερινή επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Ρέντσι θέλησε, επίσης, να επαναλάβει, με αισιοδοξία, στην φράση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι: "η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο".

Στην Ρωσία δραστηριοποιούνται πάνω από τετρακόσιες ιταλικές επιχειρήσεις, ενώ οι επενδύσεις της Μόσχας στην Ιταλία αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο, όμως, εξ αιτίας των κυρώσεων, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών μειώθηκαν κατά 25%.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου