Ετικέτες

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι- Είχε ενσαρκώσει το διασημότερο «Δράκουλα» και τον Σάρουμαν



ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 93 ΕΤΩΝ

lee_6
Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Σερ Κρίστοφερ Λι, που ενσάρκωσε τον διασημότερο δράκουλα όλων των εποχών καθώς και τον Σάρουμαν στην τριλογία του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Count Dooku στο Star Wars
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 93 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Chelsie Westminster Hospital στο Λονδίνοόπου νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια.
Η απόφαση να ανακοινωθεί ο θάνατος του μέρες μετά, βασίστηκε στην επιθυμία της συζύγου του να ενημερωθούν πρώτα όλα τα μέλη της οικογένειάς τους. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για πάνω από 50 χρόνια.

Παράλληλα με την καριέρα του στον κινηματογράφο, ο Λι κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από heavy metal άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το πολυσυζητημένο: «Charlemagne: The Omens of Death». Χρίστηκε ιππότης το 2009 για την παροχή υπηρεσιών στο δράμα και τη φιλανθρωπία και του απονεμήθηκε η υποτροφία Bafta το 2011.
Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1947 με ένα ρόλο στο Corridor of Mirrors, αλλά διάσημος έγινε μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής HammerFILM Productions. Ο πρώτος ρόλος του με τη Hammer ήταν η κατάρα του Φρανκενστάιν και ήταν η πρώτη από τις 20 ταινίες που έκανε με τον Πίτερ Κάσινγκ
O πιο διάσημος ρόλο του Λι με την Hummer ήταν ο ρόλος του Δράκουλα, ένας ρόλος που έγινε ένας από του πιο ευρέως αναγνωρισμένους αν και ο ηθοποιός δεν ήταν ευχαριστημένος με το ότι ο χαρακτήρας υποβλήθηκε σε επεξεργασία: «Δεν είχα τίποτα να κάνω» είχε δηλώσει σχετικά το 2005. «Παρακάλεσα τη Hummer να μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω κάποιες από τις ατάκες από το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ και περιστιασιακά το έκανα κρυφά» αποκαλύπτει.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου