Ετικέτες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΜΠΟΥΣ Γ! (;) ΕΝ ΕΥΡΩΠΗ ΒΡΥΧΩΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)

Α)Διαπιστευτήρια στην Ευρώπη δίνει ο ρεπουμπλικάνος Τζεμπ Μπους




Πενθήμερη περιοδεία στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος φιλοδοξεί να περάσει και εκείνος όπως και τα άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Από το Βερολίνο, ο ρεπουμπλικάνος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης στενότερων δεσμών στα πεδία του εμπορίου και της ασφάλειας με την Ευρώπη.

Η περιοδεία του Μπους, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης την Πολωνία και την Εσθονία, πραγματοποιείται λίγο πριν από την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του, την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στο Μαϊάμι την ερχόμενη Δευτέρα.

Δύο χιλιάδες πολιτικοί και επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε οικονομικό συνέδριο που διοργάνωσε το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ υποδέχθηκαν θερμά τον Τζεμπ Μπους, μια υποδοχή ωστόσο που δε μπορεί να συγκριθεί με εκείνη που είχαν επιφυλάξει οι Γερμανοί στον γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

Η Μέρκελ προσήλθε στο συνέδριο λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του Μπους και του έσφιξε το χέρι, ενώ το κοινό τους χειροκροτούσε.

«Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν ένα κοινό συμφέρον και αυτό είναι να επικρατεί σταθερότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο Μπους στην ομιλία του.

«Αυτός είναι ένας λόγος που χρειαζόμαστε ένα σοβαρό σχέδιο με στόχο να ολοκληρώσουμε τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)» επισήμανε αναφερόμενος στην ακόμη υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.

Αναφερόμενος σε ζητήματα παγκόσμιας ασφάλειας, ο Τζεμπ Μπους υπογράμμισε τη σημασία του ΝΑΤΟ, 70 χρόνια αφού οι ΗΠΑ και η δυτική Ευρώπη άρχισαν να οικοδομούν τη μεταπολεμική συμμαχία.

«Η συμμαχία μας, η αλληλεγγύη μας και οι ενέργειές μας είναι απαραίτητες εάν θέλουμε να προστατεύσουμε τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Ο Τζεμπ Μπους επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από τον αδελφό του Τζορτζ Ο. Μπους, που αναδείχθηκε στον λιγότερο δημοφιλή πρόεδρο των ΗΠΑ στη Γερμανία μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της εισβολής στο Ιράκ το 2003.


πηγή:in.gr, ΑΠΕ
====================================================
Posted: 10 Jun 2015 09:09 AM PDT
10-6-15



Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ρωσική επιθετικότητα και ο «τραμπούκος» Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ο Τζεμπ Μπους, αδελφός του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, μία εβδομάδα προτού ανακοινώσει και τυπικά την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο πενθήμερης περιοδείας του στην Ευρώπη προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο Μπους διαβεβαίωσε τις χώρες της Βαλτικής ότι οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ και θα θεωρήσουν μία επίθεση σε κάποια χώρα-μέλος ως επίθεση εναντίον ολόκληρης της Συμμαχίας.

«Τελικά, θεωρώ ότι για να αντιμετωπίσεις τον Πούτιν, πρέπει να τον αντιμετωπίσεις δυναμικά - είναι τραμπούκος... Για να είμαι ξεκάθαρος - δεν λέω να είσαι πολεμοχαρής - αλλά να πεις “ορίστε οι συνέπειες των πράξεών σου”. Αυτό θα απέτρεπε το κακό αποτέλεσμα που δεν θα επιθυμούσαμε», δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, για να σχολιάσει ευθύς αμέσως ότι η δραστηριότητα της Ουάσινγκτον στις προκλήσεις της Μόσχας «είναι λιγότερο ουσιαστική».

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί πως οι ΗΠΑ δεν θα απομονώσουν τη Μόσχα σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλήξει «στην αγκαλιά της Κίνας». Αναφερόταν σε αυτό ακριβώς που υπονοούσε την ίδια ώρα ο Πούτιν από το Μιλάνο, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι δήλωνε πως αυτή τη στιγμή η Ρωσία «δεν έχει σχέσεις» με την Ομάδα των Επτά (G7) που συνασπίζει την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά, τις περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες.

Επόμενοι σταθμοί του Μπους θα είναι η Πολωνία και η Εσθονία. Ενόσω, ο ίδιος παρουσίαζε τη σκληρές θέσεις του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, επιμένοντας σε κάθε περίπτωση ότι στόχος του δεν είναι ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος, ένα δημοσίευμα της Huffington Post εντρυφούσε στις πλέον συντηρητικές απόψεις του. Αφορμή ένα βιβλίο το οποίο είχε γράψει ο ίδιος το 1995 και στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς υποστήριζε ότι η δημόσια διαπόμπευση θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της «ανευθυνότητας» των ανύπαντρων μητέρων…


Πηγή:in.gr , ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου