Ετικέτες

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

«Χρυσή» δημοσιογραφία #skouries


 


1 Vote

CB2QsYwW8AAUU5k
Aπό kakia.gr. Το άρθρο γράφτηκε τη μέρα των επεισοδίων, 5 Απριλίου, αλλά η εμετική «χρυσή» δημοσιογραφία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Είναι παιχνίδι, χοντρό παιχνίδι, ύποπτο, σάπιο, καταστροφικό, ανήθικο και βρωμερό. Με μπόλικο χρήμα αραδιασμένο πάνω στο τραπέζι. Μόνο ψέμα, λάσπη και αρκετές δόσεις εκβιασμών, ηθικών και οικονομικών.

Δημοσιογράφοι, κειμενογράφοι – νταλαβερτζήδες επί της ουσίας, πληρωμένοι για να παρουσιάσουν μια άλλη αλήθεια από αυτήν που ξέρουμε και βιώνουμε.
Παπαγαλάκια κάθε είδους που έχουν μοναδικότητα στο να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να λειτουργούν σαν άψογα πλυντήρια για τις πομπές και τα εγκλήματα των εργοδοτών τους.

Προγραμματισμένη πορεία σήμερα στις Σκουριές Χαλκιδικής, εκεί όπου ακόμα και σήμερα τελείται ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα από την καπιταλιστική μανία των εργολάβων, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει από κάθε μεριά της Χαλκιδικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Κόσμος συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να δείξει και να αποδείξει στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση ότι το έγκλημα ακόμα συντελείται, μάλιστα με οργιώδης ρυθμούς, αν και άδειες εργασίες και λοιπές νομοθετικές ρυθμίσεις δεν υπάρχουν και είναι όλα παράνομα στο 100%.
Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Από τη μια μεριά αυτοί που δε θέλουν την καταστροφή του τόπου και από την άλλη δημόσιοι υπάλληλοι που προστατεύουν, με ιδιαίτερο ζήλο είναι η αλήθεια, την «επένδυση» του μεγαλοεργολάβου του Ελληνικού δημοσίου.
Προσθέτεις απέναντι και αυτούς που δε τους ενοχλεί να χύνουν τόνους κυανίου στα έγκατα της γης και της θάλασσας για ένα μεροκάματο, κι ας μην έχουν μετά ούτε μέτρο παραλίας για να βουτήξουν στη θάλασσα, ούτε σταγόνα νερό για να ξεδιψάσουν τη δίψα τους.
Εργάτες των μεταλλείων που διαδηλώνουν και τραμπουκίζουν με τις πλάτες του νόμου και του κράτους, είτε εργολάβος του Ελληνικού δημοσίου λέγεται αυτός, είτε ένστολη κρατική υπηρεσία προστασίας του Έλληνα πολίτη.
Δεκάδες μικρόφωνα, φωτογραφικές και κάμερες στο πλευρό των παραπάνω. Ο οργανωμένος στόλος «δημοσιογράφων» της DIGEA έχει πάρει θέση και χτυπά, στοχεύει κατά μέτωπο και πυροβολεί. Ρίχνει λάσπη παντού και βάφει το κίτρινο, μαύρο για το μεράκι του αφεντικού αλλά και το χαρτζιλίκι που θα πέσει ζεστό και παχυλό στο τέλος της βραδιάς.
Είδαμε σε όλα τα τηλεοπτικά, έντυπα, διαδικτυακά μετερίζια φωτογραφίες από κουκουλοφόρους, αντιεξουσιαστές εννοείται, να επιτίθενται στα σκυλιά της «επένδυσης» με στολή του κράτους η φωσφοριζέ στολή εργάτη.
Ιστορίες με άμοιρους εργάτες που ήταν θύματα για ακόμη μια φορά στα χέρια των κακών και λυσσασμένων κατοίκων που δε θέλουν το χρυσό στα μέρη τους. Φωτογραφίες από τραυματισμένους εργάτες, με ατσαλάκωτες και ολοκαίνουργιες στολές είναι η αλήθεια. Σκηνοθετημένες καλώς η κακώς, το αίμα πουλάει και πείθει ακόμα και τον πιο σκεπτικό.
Όλο το υλικό όμως ήταν πίσω από τις τάξεις του εχθρού, ένστολοι κρατικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι του εργολάβου ήταν στην ίδια όχθη, λίγο ήθελε να πιαστούν χέρι-χέρι στο σχεδιασμό των επιθέσεων τους.
Με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης κατά μέτωπο πάντα από τους ένστολους τραμπούκους και με καδρόνια και πέτρες από τους πιστούς εργάτες της «επένδυσης». Σε ένα συνεχές σφυροκόπημα, απέναντι σε οικογένειες, στοχεύοντας επίτηδες γυναίκες για να σημαδέψουν και να εκδικηθούν. Οι γυναίκες της Ιερισσού τους ξεφτίλισαν πολλές φορές στο παρελθόν.
Ας μην ξεχνάμε ότι 350 κάτοικοι της περιοχής διώκονται δικαστικά για όσα έχουν συμβεί στις Σκουριές. Όποιος τολμούσε να αντισταθεί, να υψώσει ανάστημα και να μιλήσει δυνατά, η αντιτρομοκρατική έμπαινε στο σπίτι του μέσα στη νύχτα και έσερνε στα κελιά όλη την οικογένεια του.
Όλη η αλήθεια, αυτή που είναι και όχι αυτή που σου σερβίρουν πλουσιοπάροχα στα ΜΜΕ, βρίσκεται κάπου εκεί. Ανάμεσα στο οικονομικό συμφέρον κάποιων, που μάχονται για ένα πρόσκαιρο μεροκάματο και αυτών που βάζουν μπροστά τα στήθια τους για να αφήσουν ένα καθαρό περιβάλλον στα παιδιά των παιδιών τους.
Δε μπαίνουν στο καντάρι αυτά τα δύο, όση λάσπη και να πετάνε τα παπαγαλάκια τους. Όση «χρυσή» δημοσιογραφία και αν επιστρατεύουν οι εθνικοί εργολάβοι που έχουν καταστρέψει τον τόπο αυτό για να έχουν τα παιδιά των παιδιών τους αμύθητες περιουσίες και προίκες να ξοδεύουν.
Υπουργός που δε γνώριζε ότι η «επένδυση» οργάνωνε αντισυγκέντρωση στην πορεία των κατοίκων ενάντια στους καταστροφείς της φύσης και το τι έπρεπε να πράξει.
Ένστολοι υπάλληλοι προστασίας του πολίτη που δεν ήθελαν, δεν ήξεραν, σχεδίαζαν να δημιουργηθεί μέτωπο εμφυλίου πολέμου. Κάνοντας πλάτες σε παρακρατικούς τραμπούκους με καδρόνια, πέτρες δίνοντας τους το ελεύθερο να συνεχίσουν το πεδίο βίας μετά τα χημικά του κράτους.
Για εσάς με τα φωσφοριζέ γιλέκα, τις στολές εργασίας που ήταν τόσο ατσαλάκωτες λες και δεν τις φορέσατε ποτέ και τις είχατε στην κρεμάστρα του σπιτιού για να βγάλετε το μεροκάματο σήμερα στο βουνό, απέναντι σε διαδηλωτές.
CB2v_0iUEAAHa1W.jpg large
Μέχρι να σταματήσει ο βιασμός της φύσης, η καταστροφή του τόπου για να κονομάνε λίγοι και ο αιματοβαμμένος χρυσός να είναι η «χρυσή» ευκαιρία που ταΐζει όλους αυτούς τους πληρωμένους δολοφόνους της αλήθειας, ο ελεύθερος άνθρωπος με την μαχητική ψυχή θα είναι εδώ ακριβώς.
Απέναντι σας, χωρίς αβάντα καμιά, δίχως πλάτες και ας φυσάει κόντρα.

Από: http://antigoldgr.org/blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου