Ετικέτες

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κινέζικο αντιπυραυλικό σύστημα ανάλογο του S-300 αγόρασε η Τουρκία



zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz hq9 passiv array fΤο επιβεβαιώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο Πεκίνο

Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την Δευτέρα στο Πεκίνο ότι “[είναι γεγονός» ότι η Κίνα θα προμηθεύσει στην Τουρκία ένα «πλήρες σύστημα πυραυλικής αεράμυνας» γνωστού με τα κωδικά στοιχεία HQ-9 το οποίο αποτελεί προωθημένη τεχνολογικά μορφή του ανάλογου συστήματος που «έχει εγκαταστήσει η Κίνα για την από αέρος προστασία της».
Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά έκτοτε δεν υπήρξε καμιά δημόσια ένδειξη για την τύχη της.
Η Τουρκία αγνόησε τις διαμαρτυρίες της Ουάσιγκτον και της στρατιωτικής ηγεσίας του ΝΑΤΟ οι οποίες «έφθασαν ακόμη και σε βαθμό απειλών για κυρώσεις», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τυπου. Θα είναι η πρώτη χωρα-μελος του ΝΑΤΟ η Τουρκία η οποία προμηθεύεται από την Κίνα υψηλής τεχνολογίας πυραυλικό σύστημα.
Τούρκοι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι το κινέζικο σύστημα HQ-9 είναι αν όχι καλύτερο οπωσδήποτε ίσης αμυντικής ικανότητας του γνωστού αμερικάνικου Patriot και κατά«μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια φθηνότερο», έγραψε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου