Ετικέτες

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 11 Μαρτίου



μ. Χ.
1938

Ο Χίτλερ εξαναγκάζει τον αιχμάλωτό του καγκελάριο της Αυστρίας Κουρτ Σούσνιγκ να παραιτηθεί, ενώ την ίδια νύχτα οι γερμανικές φάλαγγες κυριεύουν τη χώρα του, χωρίς να πέσει τουφεκιά.
1956

Η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καθαιρεί τον Νίκο Ζαχαριάδη.
1978

Έκρηξη βόμβας στον κινηματογράφο «Έλλη» της οδού Ακαδημίας, κατά τη διάρκεια της προβολής της σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο Τόξο» του σκηνοθέτη Μαρκ Ντονσκόι. 18 θεατές τραυματίζονται, απ’ τους οποίους οι 3 πολύ σοβαρά. Η τρομοκρατική πράξη αποδίδετια στην ακροδεξιά.
1985

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αντικαθιστά τον Κονσταντίν Τσερνιένκο στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
1991

Αρχίζει στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Βασικοί κατηγορούμενοι είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν παρίσταται και οι Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Πέτσος.
2004

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης προκαλεί το θάνατο 191 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1800. Πρόκειται για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία, όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει να ανακηρύξει την 11η Μαρτίου ωςΗμέρα των θυμάτων της τρομοκρατίας.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/1103#ixzz3U2GaZHFL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου