Ο Economist, με Αποδείξεις, ρίχνει μια… μεγαλοπρεπή σφαλιάρα στο Success Story των Σαμαροβενιζέλων
Το Succes Story της «Νέας Ελλάδας» των Σαμαροβενιζέλων… Ένα τεράστιο ψέμα… Μέσω οκτώ ενδεικτικών γραφημάτων η γραφιστική ομάδα τουEconomist θέλησε να δείξει πως αυτό που λέμε κρίση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι ένα κενό γράμμα ή μια πιθανή υπεκφυγή για να μην αποπληρώσει η χώρα τα χρέη της, αλλά μια πραγματικότητα που οι αριθμοί δείχνουν πως είναι σκληρότερη από όσο περίμεναν και οι πλέον απαισιόδοξοι.
Οι βασικοί τομείς τους οποίους εξέτασε ο Economist είναι το ακαθάριστο χρέος, η ανεργία των νέων, η μακροχρόνια ανεργία, το εργασιακό κόστος, το μεσαίο εισόδημα, ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος σε καθεστώς φτώχειας, οι ιατρικές ανάγκες, αλλά και η πρόσβαση στο ίνερνετ.

Σε όλους τους τομείς η Ελλάδα υπολείπεται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το παράδοξο της «γιατρειάς» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι ότι ενώ έπεσε αρκετά το εργασιακό κόστος που κατά πολλούς είναι ένας θετικός παράγοντας για τον ανταγωνισμό, δεν δημιουργήθηκαν αντίστοιχα οι θέσεις εργασίας που θα μείωσαν δραστικά την ανεργία των νέων, αλλά και την μακροχρόνια απουσία από την αγορά εργασίας.
Οκτώ γραφήματα που δείχνουν πόσο βαθιά είναι η κρίση στην Ελλάδα