Ετικέτες

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο ζωδιακός κύκλος του Αργύρη Ντινόπουλου…

 

by Sotos

Διάλογος Ανθρώπου με Καρέκλα
Εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί και ισχύει η ψήφος στα δεκαοχτώ. Και αν έχεις γεννηθεί το 1997, δεκαοχτώ γίνεσαι το 2015, δηλαδή φέτος.
Μπορεί για τη Βίκυ Παγιατάκη να γίνεσαι δεκαοχτώ την ημέρα των γενεθλίων σου, και για το πλήρες ωροσκόπιο να μετράει η μέρα της εβδομάδας που γεννήθηκες, η ώρα και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες. Για το κράτος όμως, αν έχεις γεννηθεί το 1997, δεκαοχτώ γίνεσαι αμέσως με την είσοδο του 2015. Δηλαδή, σύμφωνα με το νόμο, ακόμα και αν έχεις γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, επίσημα γίνεσαι δεκαοχτώ την 1η Ιανουαρίου 2015. Ό,τι ζώδιο κι αν είσαι.

Την ίδια ημέρα που γίνεσαι επίσημα δεκαοχτώ αποκτάς δικαίωμα ψήφου. Από την πλευρά του κράτους, αρμόδιος να σου εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε ν΄ασκήσεις αυτό σου το δικαίωμα δεν είναι η Βίκυ Παγιατάκη. Αρμόδιος είναι ο υπουργός Εσωτερικών. Και υπουργός Εσωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν ο Αργύρης Ντινόπουλος. Αυτός όφειλε να μεριμνήσει για τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να ψηφίσουν οι περίπου 100.000 δεκαοχτάρηδες που απέκτησαν μεν δικαίωμα ψήφου την Πρωτοχρονιά, αλλά δεν θα το ασκήσουν λόγω Ντινόπουλου (δηλαδή λόγω Σαμαρά που νοιάζεται τόσο πολύ για τους νέους και τέτοια…).
Όμως, ο Αργύρης Ντινόπουλος, αν και όφειλε να μεριμνήσει πριν αντικατασταθεί από υπηρεσιακό υπουργό, δεν μερίμνησε. Και δεν μερίμνησε, διότι απλούστατα δεν ήθελε.
Μήπως δεν μερίμνησε επειδή δεν μπορούσε; Όχι. Μπορούσε. Και μπορούσε θαυμάσια. Ακριβώς όπως μπόρεσε ο Συνήγορος του Πολίτη που πρότεινε (βλ. εδώ) απλές λύσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες. Αναλογιστείτε, αν ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να βρίσκει λύσεις στο και πέντε και ν’ απευθύνεται την ύστατη ώρα έστω στον υπηρεσιακό αντικαταστάτη του Ντινόπουλου, τι ευχέρεια είχε ο ίδιος ο Ντινόπουλος, με πλήρη γνώση κι έλεγχο του διοικητικού μηχανισμού και όλο το χρονικό περιθώριο μπροστά του, να βρει λύσεις πολύ νωρίτερα και πολύ ευκολότερα. Ή μήπως θα έχανε η Βενετιά βελόνι με μια ακόμα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν ήταν αναγκαία;
Μωρέ, μήπως δεν το περίμενε ο Ντινόπουλος ότι θα γίνουν εκλογές; Μήπως, ο άνθρωπος, παραπήρε στα σοβαρά τον Σαμαρά με τους σίγουρους 180; Και είπε μέσα του: «πού να σκάω τώρα, αφού στο κάτω-κάτω δεν θα γίνουν εκλογές…» Και άρα μήπως έχει κι ένα κάποιο δίκιο που δεν μερίμνησε; Ε; Λέω, μήπως; Για πάμε ν΄ ακούσουμε, λοιπόν, τι έλεγε ο Ντινόπουλος στις 22 Νοεμβρίου, για να δούμε τι περίμενε και τι δεν περίμενε, και να καταλάβουμε τι όφειλε να είχε κάνει ενόψει ενδεχόμενων εκλογών ως υπουργός Εξωτερικών, και πόσο εκτεθειμένος είναι τελικά:

Μεγαλοδύναμε! Είχαμε υπουργό Εσωτερικών τον Αργύρη Ντινόπουλο!!! Το χωράει ο νους σας;
Ρε παιδιά, χίλιες φορές να είχαμε τη Βίκυ Παγιατάκη. Τουλάχιστον με αυτήν δεν θα υπήρχε αμφιβολία για το τι… ζώδια είναι οι ψηφοφόροι της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου