Το ανείπωτο δράμα μιας 19χρονης Γεζίντι: Μας βίαζαν και έπαιρναν το αίμα μας για τους τραυματίες της ISIS (φωτό+βίντεο)
Μία νεαρή κοπέλα, η οποία αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές της ISIS, αποκάλυψε ότι οι υπόδουλες Γεζίντι εκτός του ότι χρησιμοποιούνταν ως σκλάβες του σεξ, εξαναγκάζονταν να δίνουν αίμα για μεταγγίσεις στους βασανιστές τους που τραυματίζονταν.

Η Hamshe – η οποία θεωρείται ότι είναι η πρώτη Γεζίντι που μετά την δραπέτευση από τα κολαστήρια των ισλαμιστών δολοφόνων αποκαλύπτει την ταυτότητά της – περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς τα κτήνη χρησιμοποιούσαν το αίμα των αιχμάλωτων γυναικών αλλά και των παιδιών για να σώσουν τους τζιχαντιστές που τραυματίζονταν στο πεδίο της μάχης. «Ποιος Θεός επιτρέπει αυτές τις κτηνωδίες;», λέει μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει ακόμα όλα αυτά που πέρασε.
Η 19χρονη κοπέλα, η οποία έμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, έχει ακόμα ένα παιδί, ενώ ο σύζυγός της πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε από τους τζιχαντιστές.
«Όταν ο καθένας τους άρχισε να παίρνει από μία κοπέλα ως σκλάβα του σεξ, ένας από αυτούς διάλεξε εμένα και με οδήγησε στο σπίτι του. Με κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και μου είπε ότι δεν θα μου δώσει ούτε νερό ούτε φαγητό, αν δεν δεχτώ να τον παντρευτώ», αναφέρει η Hamshe.
γεζιντι1

Ντυμένη στα μαύρα, αφού ο εφιάλτης για εκείνη δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, περιγράφει πώς κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς της.
«Ένα βράδυ το μωρό μου έκλαιγε από τη δίψα. Χτύπησα την πόρτα και είδα ότι όλοι οι φρουροί που βρίσκονταν στο σπίτι κοιμούνταν. Τους πήρα στα κρυφά ένα μπουκάλι νερό και μαζί με το μωρό μου φύγαμε. Περπατούσα επί 4 ώρες», διηγείται.
Στη συνέχεια, όπως λέει, συνάντησε έναν Άραβα, ο οποίος την πήρε σπίτι του και τη φρόντισε για 3 ημέρες. Αυτός την μετέφερε σε φυλάκιο των Πεσμεργκά, όπου την συνάντησε μετά από πολλές ώρες ο αδερφός της.
γεζιντι2
«Δεν πίστευα ποτέ ότι η κόρη μου θα επέστρεφε. Ευχαριστώ το Θεό για την επιστροφή της. Η οικογένειά μας καταστράφηκε. Ολόκληρη η κοινότητα των Γεζίντι καταστράφηκε», λέει η μητέρα της Hamshe.
Μιλώντας για τη στιγμή της αιχμαλωσίας, η 19χρονη θυμάται: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που χώριζαν τους άνδρες από τις γυναίκες. Ήταν πιο δύσκολο από ότι να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το θάνατο».