Ετικέτες

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Αποστολόπουλος, ο άνθρωπος των πρωθυπουργών και του Κόκκαλη

 

Γιώργος Αποστολόπουλος
Ένα άλλο βιογραφικό από αυτό του οικονομολόγου και αναλυτή της Deutsche Bank ξετυλίγεται μετά την δημοσιοποίηση του ονόματος του Γιώργου Αποστολόπουλου ως αυτού που αποπειράθηκε να χρηματίσει τον Χαικάλη. Ο Αποστολόπουλος φαίνεται πως είναι ένας αθόρυβος παίκτης που καταφέρνει να βρίσκεται συνεχώς στο περιβάλλον πρωθυπουργών και να μεταπηδάει με ευκολία στον επόμενο ακόμη και αν είναι αντίπαλος. Κοινός παρανομαστής στη λειτουργία αυτή του Αποστολόπουλου, φαίνεται να είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

Ο Αποστολόπουλος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως μέλος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μπραχάμι, όπου τελικώς έγινε και Γραμματέας. Στην ίδια οργάνωση πληροφορίες λένε πως υπήρξε μέλος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου ο οποίος διατήρησε στενές σχέσεις με τον Αποστολόπουλο.
Τη δεκαετία του 90 ο Γιώργος Αποστολόπουλος δούλεψε ως διευθυντικό στέλεχος στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ έχοντας προσωπικές σχέσεις με το Σωκράτη Κόκκαλη. Είχε ευθύνη για τη μηχανοργάνωση της εταιρείας και λέγεται πως ήταν από αυτούς που δημιούργησε το σύστημα TAXIS το οποίο στη συνέχεια πουλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πριν την εκλογή του Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο Αποστολόπουλος φεύγει από τις εταιρείες του Κόκκαλη για προσωπικούς λόγους αλλά διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Κόκκαλη.
Αποτελεί έναν από τους αρχιτέκτονες της νίκης Σημίτη στην εσωτερική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι αυτός που με πρόγραμμα καταγράφει στα κομπιούτερ όλους τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ και «μηχανοργανώνει» τη νίκη Σημίτη.
Την περίοδο του χρηματιστηρίου είναι από τους πρωταγωνιστές των συναλλαγών με πολύ καλές σχέσεις με διευθυντές ΔΕΚΟ που εκείνη την εποχή κάνουν παιχνίδι στο χρηματιστήριο, μια υπόθεση που ουδέποτε ερευνήθηκε ποινικά.
Από το περιβάλλον Σημίτη, ο Αποστολόπουλος μέσω του Νίκου Αθανασάκη βρίσκεται στο περιβάλλον του Παπανδρέου όταν αναλαμβάνει την κυβέρνηση. Είναι αυτός που λέγεται πως κανόνισε την επίσκεψη του επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2010. Ήταν παρών στις συναντήσεις του με τον Παπανδρέου στη Βουλή αλλά και στα ραντεβού που έκανε στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο Αποστολόπουλος είχε εκμυστηρευτεί πως σε αυτό το ταξίδι ο Άκερμαν είχε προτείνει στον Παπανδρέου να δώσει η Γερμανία 25 δις στην Ελλάδα για να μην μπει στο ΔΝΤ αλλά ο Παπανδρέου είχε ήδη επιλέξει το σενάριο εισόδου σε συζητήσεις με τον Στρος Καν. Την εποχή εκείνη ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται να παίρνει μέρος με πρωτοβουλία Αθανασάκη σε όλες τις συσκέψεις με τον Παπανδρέου που αφορούσαν την κρίση και το τι θα γινόταν στην Οικονομία.
Αποχώρησε από τον κύκλο Παπανδρέου και προσεγγίζει τον Σαμαρά, στον οποίο φέρεται να δίνει στοιχεία για κερδοσκοπία της οικογένειας Παπανδρέου με τα CDS . Στο Σαμαρά εκθέτει τις απόψεις του για την Οικονομία και τον οδηγεί σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Ο Σαμαράς τον συστήνει στον Πάνο Καμμένο που ήταν τότε στη ΝΔ και του δίνει εντολή να επεξεργαστούν το θέμα με τα CDS. Ο Αποστολόπουλος καταθέτει ως μάρτυρας για την υπόθεση στην Εισαγγελία όταν το θέμα ανοίγει με δημόσιες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.
Ο Καμμένος δημιουργεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μετά από λίγο καιρό ο Αποστολόπουλος δηλώνει τη συμμετοχή του και αναλαμβάνει σύμβουλος σε οικονομικά θέματα.
Ταξιδεύει στην Κύπρο όπου εγγυάται πως θα εξασφαλίσει επαφή με κυπριακά κόμματα και ευρύ δίκτυο υποστηρικτών. Τελικώς με τον Πάνο Καμμένο έρχεται σε ρήξη όταν επιχειρεί να προωθήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες δική του ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος σήμερα υποστηρίζει το σενάριο Αποστολόπουλου πως ο Χαικάλης ήταν αυτός που τον προσέγγισε και όχι το αντίθετο.
Στον Πάνο Καμμένο δηλώνει πως επιστρέφει στη ΝΔ και την Τράπεζα Πειραιώς.
Επανεμφανίζεται δημοσίως πια στο βίντεο όπου επιχειρεί να χρηματίσει τον Παύλο Χαϊκάλη.
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου