Πακιστάν: Στρατός και αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν 39 μαχητές
Πακιστανικά πολεμικά αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις σκότωσαν 39 αντάρτες, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης σε ασταθή περιοχή φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανέφερε ο πακιστανικός στρατός. Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Datta Khel της φυλετικής επαρχίας Βορείου Ουαζιριστάν, σημείωσε μια δήλωση του στρατού το Σάββατο, προσθέτοντας ότι ένα υπόγειο σύστημα από τούνελ και μια μεγάλη υπόγεια κρύπτη όπλων και πυρομαχικών καταστράφηκαν επίσης.

Ο στρατός υποστήριξε ότι αρκετοί σημαντικοί διοικητές των ανταρτών ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις ταυτότητες των σκοτωμένων μαχητών.
Επίσης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, Πακιστανοί στρατιώτες έστησαν ενέδρα σε μια μεγάλη συνέλευση μαχητών στα σύνορα μεταξύ των περιοχών των φυλών Orakzai και Κιμπέρ, ανέφερε η δήλωση.
Έγινε μια έντονη μάχη στην οποία 16 μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης στην ανταλλαγή πυροβολισμών, ανέφερε η δήλωση. Οι δημοσιογράφοι είναι αποκλεισμένοι από την περιοχή και είναι αδύνατο να ελεγθεί η πληροφορία.