Ετικέτες

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Δένδιας: Ποιός είναι ο νέος ΥΕΘΑ


Image
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Δένδιας.
Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Άμυνας:


Ο Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατάγεται από τους Παξούς. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.).

Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978.

Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009 και τον Ιούνιο του 2012.
Έχει σημαντική εμπειρία σε υπουργικές θέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας. Ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.



Έχει διατελέσει μέλος πολλών Επιτροπών της Βουλής: Αναθεώρησης του Συντάγματος, Παραγωγής & Εμπορίου, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Προστασίας Περιβάλλοντος και Παρακολούθησης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2013 και Αντιπρόεδρος για το 2012. Είναι μέλος της Επιτροπής από το 2004.

Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Επτανησίων Πολιτεία» και μέλος των περισσότερων Κερκυραϊκών σωματείων, όπως της Αναγνωστικής Εταιρείας, της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος», της Λέσχης Προστασίας Περιβάλλοντος κλπ.
Είναι παντρεμένος με τη Δάφνη Λάλα και έχει δύο γιους, το Σπύρο και το Στέφανο.



Φωτογραφία αρχείου (21/05/2014) όπου ο κ. Νίκος Δένδιας, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 150η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα.

OnAlert   πηγή: dendias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου