Ετικέτες

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

49 χρόνια πρίν… 14.XΙ.1965


Μιχάλης Ν. Κατσίγερας ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΑΝΣΟΥΤΣ: Ο υπουργός Συντονισμού κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε χθες μακράν συνεργασίαν με τον επιτετραμμένον της ενταύθα αμερικανικής πρεσβείας κ. Ανσουτς (Norbert L. Anschutz, υπάρχει και γραφή: Anschuetz, φωτογραφία), ο οποίος αναχωρεί επ’ αδεία εις Ηνωμένας Πολιτείας, κατά την οποίαν συνεζητήθησαν οικονομικά θέματα ενδιαφέροντα τας δύο χώρας και ειδικώτερον το θέμα της αιτηθείσης υπό της Ελλάδος οικονομικής βοηθείας εξ Ηνωμένων Πολιτειών.
ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ: Η κακοήθεια των δημοσιευμάτων συναγωνίζεται την βλακείαν των, εδήλωσεν χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών κ. Ηλ. Τσιριμώκος, αναφερόμενος εις τα γραφόμενα υπό των απογευματινών οργάνων του κ. Α. Παπανδρέου και της ΕΔΑ, ότι η μετάβασίς του εις την Κύπρον έχει ως σκοπόν την προπαρασκευήν διά την εξεύρεσιν «συμπεφωνημένης λύσεως» του Κυπριακού. Φαίνεται ότι οι συντάκται των δημοσιευμάτων υποτιμούν πολύ την νοημοσύνην του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, προσετίθετο από κυβερνητικής πλευράς, ώστε να φαντάζωνται ότι θα προσεκάλει τον κ. Τσιριμώκον, υπό οιασδήποτε συνθήκας. Εκτός εάν, εκ της προσκλήσεως αυτής, η οποία, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει την υφισταμένην σχέσιν εμπιστοσύνης, ηνωχλήθησαν τα εθνικά αισθήματα ωρισμένου είδους αντιπολιτευομένων…

ΜΑΚΑΡΙΟΣ: Λευκωσία, 13.– Ο πρόεδρος Μακάριος ερωτηθείς σχετικώς με την ενταύθα άφιξιν του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τσιριμώκου την προσεχή Τετάρτην, επεβεβαίωσε την πληροφορίαν και προσέθεσεν ότι εκρίθη σκόπιμος όπως, εν όψει της συζητήσεως του Κυπριακού εις τα Ηνωμένα Εθνη πραγματοποιηθή η επίσκεψις αυτή διά την ανταλλαγήν απόψεων.
ΚΕΝΤΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ: Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Χ. Αποστολάκος ερωτηθείς αν κατά την αυριανήν συγκέντρωσιν των κεντροκομμουνιστών εις το θέατρον «Χατζηχρήστου» θα επιτραπή να καταληφθή και ανοικτός χώρος […] εδήλωσεν ότι […] θα προστατευθή η ελευθέρα κίνησις των πολιτών και γενικώς η κυκλοφορία.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου