Ετικέτες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Στα 2,5 εκ τα άστεγα παιδιά στις ΗΠΑ

Γύρω στα  2,5 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή ένα στα 30 παιδιά βίωσαν την εμπειρία του «άστεγου» τον περασμένο χρόνο κάτι που αποτελεί νέο «ιστορικό υψηλό», σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο αριθμός αντανακλά το εθνικό ποσοστό της φτώχειας και την έλλειψης οικονομικά προσιτής στέγαση, μεταξύ άλλων παραγόντων, όπως αναφέρει το αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα (AIR) .

«Το πρόβλημα των αστέγων παιδιών έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας στην Αμερική", δήλωσε η Carmela DeCandia, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου AIR για τις Άστεγες Οικογένειες.
"Ζώντας σε καταφύγια, υπόγεια, αυτοκίνητα, κάμπινγκ και αλλού χειρότερα – τα άστεγα παιδιά είναι τα πιο αόρατα και παραμελημένα άτομα στην κοινωνία μας », ανέφερε.
Το ποσοστό φτώχειας των ΗΠΑ το 2013 ανήλθε σε 14,5%, κάτω από μισή εκατοστιαία μονάδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με 45,3 εκατομμύρια Αμερικανούς να ζουν σε ή κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως ανέφερε η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

Πηγή ΚΥΠΕ - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/181348/sta-25-ek-ta-astega-paidia-stis-hpa#sthash.T2HFyk3r.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου