Ετικέτες

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κι άλλος Μπους στη πολιτική!





Ένας ακόμη Μπους προέκυψε εσχάτως στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Είναι ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, γιος του Τζεμπ Μπους, ανιψιός του Τζορτζ Γουόκερ κι εγγονός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.



Ο 38χρονος Τζορτζ εγκαταλείπει τη δικηγορία για να διεκδικήσει την έδρα του Επιτρόπου για τη Γη στις ενδιάμεσες εκλογές στο Τέξας, το Νοέμβριο. Αν κερδίσει, θα είναι ο πρώτος άντρας από την οικογένεια Μπους που πετυχαίνει κάτι τέτοιο του στην παρθενική του μάχη για την διεκδίκηση ενός πολιτικού αξιώματος.

«Δεν γνωρίζω ακριβώς για ποιο λόγο ένας μετά τον άλλον οι άντρες της οικογένειας διεκδικούν ένα δημόσιο αξίωμα», σημειώνει χαριτολογώντας ο πατέρας του, Τζεμπ, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο δικηγόρος.

Ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους ζήτησε και πήρε την συγκατάθεση της οικογένειας του, για να κατεβεί για το αξίωμα του επιτρόπου. «Θα ήμουν αγνώμων αν δεν ζητούσα την συμβουλή τους στο ζήτημα αυτό. Ειδικά δε, ζήτησα τη γνώμη της όμορφης συζύγου μου, χωρίς την βοήθεια της οποίας ως συμβούλου μου δεν θα μπορέσω να προσφέρω ολοκληρωτικά τον εαυτό μου για λογαριασμό του Τέξας και των κατοίκων του», τόνισε ο ίδιος.

Ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους έχει την υποστήριξη των ισπανόφωνων του Τέξας, καθώς έχει ιδρύσει την οργάνωση Hispanic Republicans of Texas, με σκοπό την ανάδειξη τους στα δημόσια αξιώματα. Άλλωστε η μητέρα του έχει καταγωγή από το Μεξικό, άρα κι ο ίδιος είναι κατά το ήμισυ Ισπανός και μιλά άπταιστα ισπανικά.


Ποιος είναι ο Τζεμπ Μπους, ο πατέρας του Τζορτζ Πρέσκοτ

Ο Τζεμπ Μπους  ήταν κυβερνήτης της πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε στο Τέξας και είναι γιος του 41ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους(George H. W. Bush). Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τέξας και ασχολήθηκε με κτηματομεσιτικές και τραπεζικές επιχειρήσεις. Το 1994 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της Φλόριντα, χωρίς επιτυχία. Το 1998 όμως κατάφερε να εκλεγεί συγκεντρώνοντας 55.3%. Αν και κανένας Ρεπουμπλικανός δεν είχε καταφέρει να κερδίσει και δεύτερη φορά τις εκλογές στην πολιτεία της Φλόριντα, ο Μπους έθεσε πάλι υποψηφιότητα το 2002 συγκεντρώνοντας 56% έναντι 43% του αντιπάλου του. Η θητεία του έληξε στις 2 Ιανουαρίου του 2007. Παρότι κατά καιρούς υπήρξαν φήμες ότι στις προθέσεις του ήταν να συμμετάσχει στις εκλογές του 2010 για τη γερουσία των ΗΠΑ, ο ίδιος με ανακοινώσεις τις διέψευσε.

Κατά την εκλογή του αδερφού του, Τζορτζ Μπους, στην προεδρία των ΗΠΑ το 2000, η πολιτεία της Φλόριντα, της οποίας ήταν τότε κυβερνήτης, βρέθηκε στο προσκήνιο, καθώς ο Τζορτζ Μπους κέρδισε με μόλις 500 ψήφους διαφορά από τονΑλ Γκορ. Το γεγονός ότι ο Τζεμπ Μπους ήταν τότε κυβερνήτης της πολιτείας, προκάλεσε αρκετά σχόλια στον διεθνή τύπο σχετικά με την αξιοπιστία του αποτελέσματος. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Μοναμαχία Μπους-Κλίντον για το Λευκό Οίκο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο αδερφός του, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, είναι έτοιμος να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές που θα γίνουν σε δύο χρόνια.Ο
 Τζεμπ Μπους θεωρείται φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. 

Ο 61χρονος Τζεμπ, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, τραπεζίτης και επιχειρηματίας, σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει θίξει επανειλημμένα ένα "καυτό" θέμα στις ΗΠΑ, το μεταναστευτικό. Και μάλιστα, έχει επισημάνει ότι καθίσταται αναγκαία η μεταρρύθμιση στο μεταναστευστικό. 

Οι συναισθηματικού χαρακτήρα δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο είχαν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, είχε γράψει η "Wall Streer Journal". "Οι παράνομοι που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν διαπράττουν έγκλημα, αλλά μια ερωτική πράξη για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους", είπε πει υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είναι παντρεμένος με μια μετανάστρια από το Μεξικό, με την οποία μιλά ισπανικά. Υπάρχει, πάντως, ένα σημαντικό ποσοστό των Ρεπουμπλικάνων-και στελεχών από το υπερσυντηρητικό κίνημα "Tea Party", που ακόμα δεν μπορεί να καταπιεί τις αυξήσεις των φόρων από τον πατέρα Μπους.

Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου