Ετικέτες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σκοτία: Προβάδισμα του «ναι» στην ανεξαρτησία

 


Προβάδισμα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Σκοτίας δείχνει για πρώτη φορά δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό των Sunday Times, μόλις έντεκα ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το «ναι» στην ανεξαρτησία κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «όχι».
Με λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα το «ναι» στην ανεξαρτησία φαίνεται ότι καταφέρνει να ανατρέψει ένα σημαντικό προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων που κατείχε πριν από μόλις ένα μήνα η κίνηση «Καλύτερα μαζί», εκείνων που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Σκοτίας.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο ποσοστιαίες μονάδες υπεροχής του «ναι» εμπίπτουν στο περιθώριο του στατιστικού λάθους που αναγνωρίζεται από την έρευνα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία πριν από το δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερη αυτονομία σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι»
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκοτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκοτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου