Ετικέτες

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματούχος ενημέρωσε τον Άσαντ για το θέμα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών



Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ιράκ ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για τις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο έδαφος του Ιράκ.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης έχουν αποκλείσει την ιδέα να συνεργαστούν με τη Δαμασκό στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους που έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Οι δυτικές κυβερνήσεις θεωρούν τον Άσαντ ως μέρος του προβλήματος και επιμένουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.
Ο Φάλεχ αλ Φάγιαντ, ο Ιρακινός αξιωματούχος παρουσίασε στον Άσαντ “τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ και τις προσπάθειες που καταβάλλουν η ιρακινή κυβέρνηση και ο λαός για να αντιμετωπίσουν τους τρομοκράτες” μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Στη συνάντηση αυτή επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό “να ενισχυθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των δύο αδελφών χωρών στο πεδίο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που πλήττει τη Συρία και το Ιράκ και απειλεί την περιοχή και τον κόσμο”, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου