Ετικέτες

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Εκτός των άλλων αποποιούμεθα την ιστορία μας!


images


Είναι αλήθεια;;; ότι:
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Λαζουράς, ο οποιος επανεξελέγη, και όλο το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισαν για τη μη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.


Και αν ναι γιατί;;
Γιατί τα ΜΜΕ αποσιωπούν το γεγονός;
Ειπώθηκε στη βουλή των Ελλήνων ναι η όχι;;
Όπως δημοσιεύει το patrastimes, το τοπικό «κοινοβούλιο» τάχθηκε υπέρ
της συμμετοχής των Καλαβρύτων στην ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ταμείου που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας Γιοαχιμ Γκαουκ παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια, στους Λαγκάδες Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες Ελληνογερμανικο Ταμείο σημαίνει μεταξύ άλλων – σύμφωνα με τα όσα ΄’εχει εξαγγείλει η Αγγελα Μέρκελ – και την εξέλιξη του με πρόσχημα το έργο που θα κάνει σε επενδυτική τράπεζα. Ενώ στην πραγματικότητα το όνομα του είναι ταμείο μικρής ευθύνης και στοχεύει στο να έχει μικρό κόστος και συμβαδίζει με την υποκριτική ” βαθιά οδύνη” της Γερμανίας για όσα τα στρατεύματά της έκαναν στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα Καλάβρυτα.
Το ταμείο στην ουσία σημαίνει την συναινετική παραίτηση από κάθε μελλοντική απαίτηση αποζημιώσεων κοινοτήτων που υπέφεραν ιδιαιτέρως από τις βαρβαρότητες της ναζιστικής κυριαρχίας
Για να χρυσώσουν το χάπι στις δραστηριότης του ταμείου προτάσσουν τη στήριξη κοινοτήτων που υπέφεραν από τα ναζιστικά στρατεύματα, πρωτοβουλίες για ανταλλαγές μεταξύ μαθητών και νέων , αναβάθμιση σχολικών υποδομών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προγράμματα για τη μελέτη και επεξεργασία του παρελθόντος όπως εκθέσεις και 11 μεταφράσεις μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες η και μέτρα για την επισκευή και αναβάθμιση μουσείων.
 
Νομίζαμε πως ήταν κοινός στόχος και επιθυμία όλων των Ελλήνων να δικαιωθούμε για τη γενοκτονία του Ελληνικού πληθυσμού.
Τι έγινε στην πορεία; Τι άλλαξε;
Το γεγονός προβληματίζει. Μαζί με το ξεπούλημα της χώρας επιτελείται και ξεπούλημα της ιστορίας μας.

Εκτός των άλλων αποποιούμεθα την ιστορία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου