Ετικέτες

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η Ε.Ε. ως φύλακας της ειρήνης στην περιοχή. Ή τουλάχιστον έτσι το ονομάζει.






Κατηγορηθήκαμε, μας είπαν πως είμαστε υπεύθυνοι για την χειραγώγηση του κοινού αισθήματοςμέχρι και που ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΜΕ( !!!!) για την ανάρτηση στο Geopolitics & Daily News για τον νόμο που δημιουργήθηκε ως πλεονασμός πάνω στο collective defence

www.geopolitics.com.gr/2014/06/blog-post_30.html ) που δίνει το δικαίωμα σε δυνάμεις της Ε.Ε. σε περιπτώσεις έκτακτης κατάστασης να επεμβαίνει ως "παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης"



Μερικές εβδομάδες λοιπόν μετά , μπαίνει το ακόλουθο άρθρο που ουσιαστικά επικροτεί μια τέτοια ιδέα, (χωρίς φυσικά να το λέει ανοιχτά) επιβραβεύοντας μια μελλοντική υπερ-συγκεντρωτική εξουσία επί τοπικών δυνάμεων ανά χώρα και την διατήρηση ειρηνικού status quo αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σημειώνω εδώ πως στις πρόσφατες ενημερώσεις απο UNSC και ΝΑΤΟ επικρατεί η άποψη, πλέον, πως τα συγκεκριμένα όργανα από ειδικές συμμαχίες κατά εξωτερικών απειλών πρέπει να μετατραπούν σε όργανα τήρησης ασφάλειας κατά πάσα απειλής ( !!! ).

Οι τάσεις, λοιπόν, υπάρχουν και σίγουρα θα δείξουν ένα δρόμο που θα οδηγήσει στο πως αυτά θα γίνουν όντως όργανα διατήρησης και επιβολής status quo εντός και εκτός τοιχών, παρά σε συμμαχίες κατά χωρών και στρατών. ( σ.σ. που έτσι και αλλιώς θα αντιμετωπίζονται με το πιο πάνω δόγμα).

Η μετατροπή άλλωστε του στρατού των ΗΠΑ σε μονάδες ταχείας δράσης (π.χ. MAGTF ) αλλά και η επικέντρωση σε τεχνολογικές καινοτομίες δείχνουν και τα τεχνικά στοιχεία των παραπάνω.

Σίγουρα τώρα κάποιοι θα μας κατηγορήσουν εκ νέου για τρομοκράτηση και επιβολή κάποιων ιδεών που φαινομενικά και ευθέως δεν φαίνονται. Όμως έχει δείξει η ιστορία πως όταν κάτι είναι ορατό, τότε είναι πια πολύ αργά.


σχετική πηγή: http://www.isn.ethz.ch/Digital-Library/Articles/Detail/?lng=en&id=181245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου