Ετικέτες

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Οι βασικές συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας!


 Ντόρα Μίνου M.A. Κλινικής Ψυχολογίας Ψυχοθεραπεύτρια

Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν βασικές συναισθηματικές ανάγκες. Για τον άνδρα είναι σημαντικό να τον αγαπούν, να τον εκτιμούν, να τον δέχονται και να τον εμπιστεύονται. 
Η γυναίκα έχει ανάγκη να την αγαπούν, να τη φροντίζουν, να τη σέβονται και να την καταλαβαίνουν.

emotional-health Οι περισσότερες συγκρούσεις στις σχέσεις των δύο φύλων οφείλονται στην ανικανότητα ικανοποίησης των βασικών αναγκών. Όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες μας, νιώθουμε συναισθηματικά πληγωμένοι και εύκολα χρεώνουμε το σύντροφό μας γι αυτό.

Τι σημαίνει αγάπη;

Η αγάπη είναι μία έννοια αλλά και ένα συναίσθημα. Ο τρόπος που την ορίζουμε αλλά και ότι προσδοκούμε απ αυτή έχουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του συντρόφου μας αλλά και στο επίπεδο ικανοποίησης που αντλούμε απ αυτόν. Κάθε άνθρωπος έχει έναν δικό του τρόπο ν αντιλαμβάνεται την αγάπη. Συχνά το πρότυπό μας για την αγάπη δείχνει τον τρόπο συμπεριφοράς των γονιών μας προς εμάς ή ακόμη και τη συμπεριφορά μεταξύ τους. Η αγάπη είναι συναίσθημα αλλά είναι ταυτόχρονα και συμπεριφορά. Όταν κρίνουμε την αγάπη μας προς τους άλλους, το κριτήριό μας είναι τα συναισθήματά μας. Όταν όμως κρίνουμε την αγάπη του άλλου προς εμάς, βασιζόμαστε στον τρόπο που μας φέρεται εφόσον δεν μπορούμε να ξέρουμε την κάθε στιγμή τι νιώθει για μας.

Τι σημαίνει ανάγκη για αγάπη;

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Δίνοντας και παίρνοντας αγάπη, άντρες και γυναίκες αγαπούν περισσότερο τον εαυτό τους, αισθάνονται ολοκληρωμένοι και πλήρεις. Η αγάπη υποστηρίζει, φροντίζει, επιβεβαιώνει, ανακουφίζει, προβάλει μία ανιδιοτελής επιθυμία να προσπαθήσουμε για το καλό του ανθρώπου που αγαπάμε. Όταν μας αγαπούν βιώνουμε την πραγματικότητα της ύπαρξής μας, νιώθουμε ότι αξίζουμε. Βέβαια η αγάπη του άλλου μπορεί πράγματι να κάνει θαύματα…Δε θα πετύχει όμως αν πρώτα δεν αγαπήσουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

“Ο σεβασμός είναι αγάπη στην απλή της μορφή “

Φράνκι Μπερν


Πώς ορίζεται η ανάγκη της γυναίκας για σεβασμό;

Ο σεβασμός στη σύντροφο σημαίνει αποδοχή και εκτίμηση γι αυτό που είναι. Τη βοηθάει να παραμείνει ο εαυτός της και να διατηρήσει τα δικαιώματά της.

Όσο περισσότερο είναι δεμένη συναισθηματικά με το σύντροφό της μία γυναίκα, τόσο πιο ευαίσθητη είναι στο επίπεδο του σεβασμού. Αν ένας άνδρας δεν σέβεται τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα και τις επιθυμίες της συντρόφου του, εκείνη τελικά θα αναγκαστεί να “παγώσει” τα συναισθήματα αγάπης που έχει γι αυτόν, προκειμένου να ξαναβρεί τον εαυτό της. Είναι συχνό φαινόμενο να χάνεται και η σεξουαλική της επιθυμία σ αυτό το στάδιο, εφόσον στη σεξουαλική επαφή για μία γυναίκα είναι μεγάλη ανάγκη της ο σεβασμός του συντρόφου της.

Τα κορίτσια επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον τρόπο που ο πατέρας σέβεται τη μητέρα τους αλλά και από το πόσο η μητέρα σέβεται τον εαυτό της.

Ο άντρας όταν δεν τον σέβονται γίνεται εγωιστής, πολλές φορές και επιθετικός. Αντίθετα, στη γυναίκα συνήθως η πρώτη αντίδραση είναι η υποταγή, ιδίως όταν έχει σχέση με κάποιον που αγαπάει. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να γίνει περισσότερο κυριαρχική και απαιτητική όταν αρχίσει να νιώθει κακία για το σύντροφο που δεν τη σέβεται ενώ δεν είναι απίθανο τότε να δούμε τον άντρα να γίνεται παθητικός και εξαρτώμενος.- Αλλάζουν οι ρόλοι δηλαδή.

Ωστόσο, μόνο όταν δούμε τον εαυτό μας σαν αξιόλογο άτομο, που αξίζει να το αγαπούν και να του φέρονται με εκτίμηση, μπορούμε να περιμένουμε σεβασμό από τους άλλους.

Τι σημαίνει γυναικεία ανάγκη για φροντίδα;

Η κάθε σχέση είναι μία διαρκής διαδικασία αλληλοπροσφοράς και μοιράσματος. Είναι σημαντικό ο σύντροφος να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας αλλά και να νοιάζεται γι αυτές. Μ αυτό τον τρόπο νιώθεις σημαντικός για τον σύντροφό σου.

Όταν μία γυναίκα παίρνει στοργή από έναν άνδρα νιώθει πως οι ανάγκες της είναι βασικές και όχι εγωιστικές. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν βρίσκεται σε ένα αδιάφορο περιβάλλον, της είναι δύσκολο να επιβάλει τις ανάγκες της, χωρίς να νιώσει αδυναμία, ενοχή , ή να νομίσει ότι είναι εγωίστρια.

Όταν μία γυναίκα φροντίζει υπερβολικά έναν άντρα, είναι πολύ πιθανό εκείνη σιγά σιγά να πάρει το ρόλο της μητέρας του και αυτός να καταλήξει αδύναμος και εξαρτημένος, με συμπεριφορά ενός κακομαθημένου και απαιτητικού παιδιού. Επειδή οι γυναίκες έχουν έντονα την ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση, τους είναι πιο εύκολο να περιποιούνται και να φροντίζουν.

Πόσο σημαντική ανάγκη είναι για την γυναίκα η κατανόηση;

Κατανόηση σημαίνει να μοιράζεσαι και να σέβεσαι την άποψη του άλλου, να έχεις τη διάθεση να ανακαλύψεις και να βιώσεις την πραγματικότητα με τον τρόπο που αυτός τη βλέπει χωρίς να του επιβάλεις έναν άλλο τρόπο.

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Για τη γυναίκα είναι πρωταρχική και ουσιώδης η ανάγκη για κατανόηση. Όταν ο σύντροφος δεν αφιερώνει χρόνο και προσοχή ώστε να καταλάβει τα συναισθήματα και τις ανάγκες της, είναι πολύ εύκολο εκείνη να πάθει σύγχυση και να αντιδράσει υπερβολικά. Όταν εκείνη μοιράζεται τον εαυτό της και ο σύντροφος ακούει παθητικά ή είναι αδιάφορος, την επηρεάζει τόσο ώστε να αυξάνεται η σύγχυση ή ο εκνευρισμός της. Όταν μία γυναίκα είναι εκνευρισμένη κι ο άντρας κρίνει ότι είναι ανόητη ή τρελή , είναι εύκολο η γυναίκα ν αρχίσει να αμφιβάλει για την ψυχική της υγεία.

Και για τους δύο συντρόφους η ιδανική τοποθέτηση για να πάρουν μία απόφαση είναι η εξισορρόπηση σκέψης και συναισθημάτων. Είναι αναγκαίο ο άντρας να “ακούει για να καταλάβει”, ενώ η γυναίκα να βρει κατανόηση όταν μοιράζεται τα προβλήματά της. Αυτό μπορεί να γίνει και να φέρει και ισορροπία στη σχέση μόνο όταν ο ένας προσπαθήσει να μπει για λίγο στη θέση του άλλου.


Πηγή : psixologikosfaros.gr
=================================================================

Β)9 εύκολα tips για να δείχνετε νεότερες!


Είστε μαμά, σύζυγος, εργαζόμενη, νοικοκυρά και πολλά άλλα… Πάνω απ’ όλα, όμως, είστε γυναίκα, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ!

Η καθημερινότητά μας είναι υπερβολικά απαιτητική ώστε να ανησυχούμε και για όλους αυτούς τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε προκειμένου να κρατήσουμε τις συνέπειες του χρόνου μακριά μας. Τρεις κορυφαίοι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας τις γνώσεις τους και μας δίνουν τις πιο απλές και αποτελεσματικές συμβουλές για να τον… ξεγελάσουμε κερδίζοντας σε νεότητα και λάμψη!

1. Ο ύπνος ομορφαίνει

«Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσε κάποιος να σας κάνει είναι να σας πει ότι δείχνετε πολύ ξεκούραστη», λέει η δρ. Ντόρις Ντέι, κλινική δερματολόγος στο Πανεπιστήμιο «Langone Medical Center» της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, ο ύπνος είναι ένα από τα ελάχιστα «προϊόντα» ομορφιάς που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα! Ο στόχος είναι 8 ώρες κάθε βράδυ.

2. Μείνετε μακριά από το ζεστό νερό

«Οι γυναίκες συχνά με ρωτούν για ποιο λόγο το δέρμα τους γίνεται όλο και πιο ‘ερυθρό’ όσο μεγαλώνουν, και συνήθως η απάντηση είναι: ‘επειδή πλένονται με πολύ ζεστό νερό», εξηγεί η δρ. Μακρίν Αλεξιάδις, κλινική δερματολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ. «Όταν είσαι 20 ετών, μπορείς να κάνεις καυτό μπάνιο, να κοκκινίσεις, να πρηστείς και να συνέλθεις μέσα σε 1 ώρα. Όταν είσαι 30, θα σου πάρει περισσότερες ώρες, ενώ, όταν φτάσεις στα 40+, το δέρμα σου δεν έχει πλέον την ικανότητα να επανέλθει στην αρχική του όψη». Για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη νεανική του ελαστικότητα και να αποφύγουμε την ερυθρότητα, καλό είναι να κάνουμε το μπάνιο μας με όσο πιο κρύο νερό μπορούμε να αντέξουμε.

3. Χρησιμοποιήστε κονσίλερ

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
«Η αλήθεια είναι ότι σπάνια βλέπει κανείς μαύρους κύκλους σε ένα νέο άνθρωπο», λέει ο Γκάμπριελ Αλμοδόβαρ, make-up artist της Maybelline. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε αυτή τη νεανική φωτεινότητα του βλέμματος είναι ένα υγρό κονσίλερ. Για φυσική κάλυψη, πιέστε το προϊόν πάνω στο δέρμα σας και απλώστε το στην περιοχή κάτω από τα μάτια με το δάχτυλό σας. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κενό ανάμεσα στις κάτω βλεφαρίδες και το προϊόν.

4. Να πίνετε πολύ νερό

«Κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο ‘γεμάτο’, αφού το υαλουρονικό οξύ, το οποίο υπάρχει φυσικά στο δέρμα, θα μαζέψει και θα κρατήσει το νερό», εξηγεί η δρ. Ντέι. «Προσοχή, όμως, χρειάζεται και στην πρόσληψη νατρίου (αλάτι), γιατί η υπερβολή του θα σας κάνει να δείχνετε πρησμένες στα… λάθος σημεία». Τα 8 ποτήρια σε καθημερινή βάση είναι η ελάχιστη προτεινόμενη πρόσληψη νερού, και καλό είναι να την προσαρμόζετε ανάλογα με το αν γυμνάζεστε και πόσο.

5. Μην ξεχνάτε την ενυδατική σώματος

«Έχετε στη διάθεσή σας μόνο λίγα λεπτά μετά το μπάνιο σας να εξασφαλίσετε την ενυδάτωσή σας, και ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα από τη στιγμή που θα σκουπίσετε το δέρμα σας», λέει η δρ. Αλεξιάδις. Προτιμήστε ένα προϊόν με διμεθικόνη, με βάση τη σιλικόνη, και αμέσως θα παρατηρήσετε μια ζωντάνια στην όψη του δέρματος, όπου οι γραμμές του θα μαλακώνουν καθώς θα προσλαμβάνει την υγρασία (σαν τη διαφορά της σταφίδας από το σταφύλι).

6. Μην τσιγκουνεύεστε το αντιηλιακό

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Το έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές, αλλά η χρήση αντιηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες με έντονη ηλιοφάνεια, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διατηρήσετε τη νεανικότητα της επιδερμίδας σας για πάντα. «Το 99% των ρυτίδων προέρχεται από την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία», τονίζει η δρ. Ντέι. «Είναι τόσο απλό να προλάβουμε τη ζημιά, από ό,τι να την αντιμετωπίσουμε εκ των υστέρων».

7. Τονίστε τα φρύδια σας

Από τα φρύδια εξαρτάται η δομή όλου του προσώπου, σε συνδυασμό πάντα με τα μάτια. Το σωστό σχήμα μπορεί πραγματικά να απογειώσει όλο το βλέμμα, ενώ παράλληλα το ενδεδειγμένο πάχος αφαιρεί χρόνια (τα πολύ λεπτά φρύδια κάνουν ακριβώς το αντίθετο!). Για να τα οριοθετήσετε σωστά, ο Αλμοδόβαρ προτείνει να τα «γεμίσετε» με ένα μολύβι ματιών, σε ελαφρώς πιο σκούρα απόχρωση από το χρώμα των μαλλιών σας. Κάντε μικρές, γρήγορες περασιές ακολουθώντας τη φορά των φρυδιών σας και τελειώστε με μια ειδική χτένα για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα του μολυβιού και να «μαλακώσετε» τις γραμμές.

8. Κάντε απολέπιση

Η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε, γι’ αυτό το λόγο το δέρμα μας αποκτά με τα χρόνια έναν τόνο αδιάφορο και βαρετό, αφήνοντας σιγά-σιγά τη φωτεινή λάμψη της νεότητας. Η απολέπιση με ένα ήπιο σκραμπ 1-2 φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, ώστε να αποκαλυφθεί το απαλό και λαμπερό δέρμα από κάτω. «Προσέξτε να μην είστε πολύ επιθετικές με την επιδερμίδα σας», προειδοποιεί η δρ. Ντέι. «Δεν χρειάζεται να τρίβετε με πολλή δύναμη το δέρμα και να το ερεθίσετε».

9. Τονώστε τα χείλη σας

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Καθώς περνούν τα χρόνια, τα χείλη μας λεπταίνουν. Δώστε τους πίσω τη ζωντάνια τους σε δευτερόλεπτα, επιλέγοντας ένα lipliner που θα αναδεικνύει το φυσικό τους χρώμα. «Με αυτό, μπορείτε να υπερβείτε ελαφρά τις γραμμές των χειλιών σας, δημιουργώντας ένα πιο σαρκώδες περίγραμμα», λέει ο Αλμοδόβαρ. «Γεμίστε το εσωτερικό τους με ένα κραγιόν στην αγαπημένη σας απόχρωση και ολοκληρώστε με ένα gloss, που θα απλώσετε στο κέντρο του στόματος και θα σας εξασφαλίσει την επιθυμητή λάμψη».

Πηγή : imommy.gr
======================================================================

Γ)Οι 10 εντολές του καλοκαιριού!

Δεν με έχρισε κανένας αρχηγό του κόσμου, αλλά ως ασταμάτητη εκπρόσωπος του καλοκαιριού και της καλοπέρασης γενικότερα, θα ήθελα να επισημάνω 10 πραγματάκια:

1. Ου φας την πίτσα που έμεινε στις 3 τα ξημερώματα

Το ξέρω το ξέρω, σου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μόλις γύρισες από ξενύχτι, έχεις πιει δυο, τρία, πέντε, δέκα ποτηράκια παραπάνω και η κοιλίτσα σου γουργουρίζει εγωιστικά. Κι εκείνη είναι εκεί, σε περιμένει, μέσα στο ψυγείο, δροσερή και νόστιμη, σαν αλμυρό παγωτάκι. Πώς να πεις όχι σε ένα τέτοιο πλάσμα, μία τέτοια γουρουνιά; Πείτε μου πως;! Ο μόνος τρόπος να σε αποτρέψω, από αυτή την τρέλα που πας να κάνεις, είναι ένας. Άν την φας τώρα βρε κουτό, τι θα φας το πρωί; Υπάρχει καλύτερο και πιο ανθυγιεινό πρωινό από χθεσινή πίτσα; Στο λέω εγώ δεν υπάρχει. Όποτε πιες ένα ποτήρι νερό, και πέσε για ύπνο.

2. Ου τολμήσεις να πας στην παραλία βαμμένη

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Τα μόνα προϊόντα που επιτρέπονται να υπάρχουν επάνω σου όταν πας για μπάνιο, είναι αρχικά το αντιλιακό σου, και μετά ότι άλλο επιλέξεις εσύ στην προσπάθεια σου να γίνεις σοκολατίνα (εξωτερικά πάντα, εσωτερικά φρόντιζες όλο το χειμώνα να αντικαταστήσεις το αίμα σου με ρευστή σοκολάτα). Άντε καιlip balm. Πες όχι στο make up, όχι στην αδιάβροχη μάσκαρα, όχι σε πούδρες, ρουζ και κραγιόν, και ειδικά σε ότι έχει γκλίτερ μέσα. Στην θάλασσα πας, όχι στα καλλιστεία.

3. Ου βάψεις τα νύχια σου πριν πέσεις για ύπνο

Το ξέρεις αλλά μερικές φορές κάνεις σαν να μην. Σου ‘ρχεται εσένα μία η ώρα το βράδυ να κάνεις μανικιούρ, λες και δεν έχει άλλες ώρες η μέρα. Άντε και το κάνεις, έχεις αυπνία, το πρωί σου έτυχε κάτι τελευταία στιγμή και δεν μπορείς να εμφανιστείς σαν τον μάστρο Πέτρο. Θα το δεχτώ. Αλλά μην μου βάψεις δύο χέρια μανό ρε παιδί μου, μη. Αφού είναι παγκοσμίως γνωστό και επιστημονικά αποδεδηγμένο, το πρωί θα ξυπνήσεις με νύχι σαγρέ ή κοτλέ, ανάλογα το σεντόνι. Και μετά θα πρέπει να τα ξεβάψεις και φτου από την αρχή. Χίλιες φορές να κάνεις ένα χέρι μόνο, και την επόμενη μέρα το δεύτερο. Ε μα δηλαδή έλεος. (είπα εγώ που χθες αφού έκανα δύο χέρια, στα επόμενα 5 λεπτά έβλεπα το τρίτο όνειρο).

4. Ου ξεχάσεις να δοκιμάσεις ούζο με χυμό φράουλα

Αρχικά πρέπει να σου αρέσει το ούζο. Αν δεν σου αρέσει, έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το ξεκινήσεις πάντως. Μακριά από το κλασσικό λεμονάκι, το και καλά εναλλακτικό βύσσινο, έρχεται ο πρωτοποριακός χυμός φράουλα. Πιο καλοκαιρινό και νόστιμο, πεθαίνεις. Το κακό είναι ότι σε λίγα μαγαζιά θα βρεις χυμό φράουλα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε σταματήσει. Κάντο και θα με θυμηθείς. Κάντο σου λέω, και θα πεις «τα ‘λεγε ρε φίλε η Μπόθου, τα ‘λεγε».

5. Ου ντραπείς να φλερτάρεις

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Μισή ντροπή δική σου, μισή δική του. Σ’ άρεσει; Είναι τζάμπα; Ενοχλείς κανέναν; Όχι, όχι και ελπίζω πως όχι. Είναι ωραίο, (τέλειο για την ακρίβεια), ευεργετικό, αναζωογονητικό και ειδικά αν το χει και ο άλλος, μπορεί να σου φτιάξει ολόκληρη τη μέρα, μη σου πω και την εβδομάδα. Εντάξει, δεν πειράζει που πρίζεις τις φίλες σου για το πόσες τελίτσες πρέπει να βάλεις μετά το «οκ» (όχι εγώ, μια φίλη μου). Αν δεν ήταν κι αυτά δηλαδή, τι θα έχετε να λέτε στα εγγόνια σας;

6. Ου πλατσουρίζεις σαν την φώκια στα ρηχά

Πρώτον, ο μόνος άνθρωπος που θα μπορεί να σου κάνει παρέα σε τέτοιο βάθος, θα είναι η ανηψιά σου η Αννούλα. Δεύτερον, σκέψου πόσο καλή γυμναστική είναι το κολύμπι. Τεντώνεσαι, γυμνάζεσαι, νιώθεις άλλος άνθρωπος. Τρίτον, θα γεμίσει το μαγιό σου άμμο. Τέταρτον, δεν έχει. Σκάσε και κολύμπα.

7. Ου ξεχάσεις να πάρεις σβάρνα όλα τα θερινά σινεμά και τα beachόμπαρα

Μα πείτε μου, υπάρχει καλύτερο πράγμα; Υπάρχει καλύτερο από το να βλέπεις ταινία, αραχτός στην καρέκλα, με σορτσάκι και διχάλα, αστέρια στον ουρανό και τζιρ τζιρ τα τζιτζίκια; Από cocktail, τεκίλες, ούζο φράουλα και λικνίσματα σε beach bar και ακροθαλασσιές; Μάνι μάνι, μπορείς να εφαρμόσεις τις εντολές 4 και 5. Μετά βέβαια θα θες και την 1, αλλά τα ‘παμε αυτά, τα συμφωνήσαμε.

8. Ου πετάς τα σκουπίδια σου στις ακτές

«Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές». Τα λέει ο βαριόμοιρος ο γλάρος από το 1992, κι ακόμα θα την βρεις την πλαστικούρα μες το νερό, να κάνει δίπλα σου πεταλούδα και τα αποτσίγαρα να λιάζονται στην διπλανή ψάθα. Για όσους λοιπόν ακόμα αρνούνται να ευαισθητοποιηθούν οικολογικά, ΝΑΙ πειράζει να πετάτε τα σκουπίδια σας όπου να ‘ναι, και ΟΧΙ δεν πάνε χαλαρωτική κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το να τα πετάτε στη θάλασσα. Αν θέλετε τόσο πολύ το καλό τους, πάρτε τα σπίτι σας. Άντε γιατί άντε.

9. Ου σταματήσεις να περπατάς ξυπόλητος

Άλλη χαρά κι αυτή. Είστε πολλοί στο club της Μαύρης Πατούσας το ξέρω, και όχι δεν εννοώ κάποιον Ινδιάνο αρχηγό, αλλά αυτή την καλοκαιρινή συνήθεια που σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια, και την μάνα σου να σε κυνηγάει να βάλεις παντόφλες. Κάνε την επαναστασή σου, πέτα κάλτσες και παντόφλες, και κάνε το κομμάτι σου. Βγάλε τον neaterdal που καταπιέζεις μέσα σου τόσο καιρό, και γίνε ο χίπις που πάντα ονειρευόσουν. Σκουπίζεις και το σπίτι μαζί, 2 σε 1. Προσοχή στα βρεγμένα, που όταν τα πατάς, ο συνδυαμός της σκόνης που έχει η πατούσα σου μαζί με το νερό, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσεις όλο το σπίτι λάσπες. Που παρόλα αυτά, δεν είναι και σοβαρός λόγος για να βάλεις παντόφλες.

10. Ου λυπηθείς να σκάσεις στα γέλια

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options
Το καλύτερο για το τέλος. Τσάμπα κι αυτό, και το πιο τέλειο συναίσθημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό που διπλώνεσαι στα δύο, δάκρυα χαζοχαράς πέφτουν από τα μάτια σου, νιώθεις τους μύες του προσώπου σου έτοιμους να εκραγούν, μιλάς και γελάς ταυτόχρονα, χωρίς βέβαια να βγαίνει κάποιο ιδιαίτερο νόημα, και χρειάζεσαι ένα πεντάλεπτο για να συνέλθεις. Από το πιο αστείο πράγμα, μέχρι την μεγαλύτερη βλακεία, εσύ θα γελάσεις και θα το ευχαριστηθείς κιόλας.

Είναι οι στιγμές που θυμάσαι όταν βαριέσαι στο μάθημα ή τη δουλειά, και σε πιάνουν τα γέλια πάλι, μόνο σου, σαν τον τρελό. Έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις, από μία ατάκα, μέχρι ένα συνθηματικό βλέμμα.Και ξέρεις ότι τους ανθρώπους που μοιράζεστε μαζί τέτοιες στιγμές, η οικογένεια σου, οι φίλοι σου, μέχρι και ο κυριούλης που περιμένετε μαζί στον οδοντίατρο, έχουν μια ωραία θέση μες στην καρδιά σου (μέχρι και ο κυριούλης).  
Βρίσκε πάντα, όσο πιο συχνά μπορείς, ένα λόγο για γελάσεις. Υπάρχουν πολλοί, αλήθεια. Κι αυτό είναι εντολή.

Πηγή : savoirville.gr
====================================================================

Δ)Κάθε έρωτας έχει το φινάλε που του αξίζει!

Όταν διαλέγεις έναν έρωτα, διαλέγεις και το τέλος του…
Ξέρω πως με βρίσκεις απόλυτη. Θέλεις να φωνάξεις πως δεν είναι νόμος, αλλά και πως ακόμη και αν είναι, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Η πρώτη αντίδρασή σου είναι να φέρεις στο μυαλό σου μια δική σου ιστορία από εκείνες τις σχεδόν ανομολόγητες, τις δυνατές, τις χωρίς προηγούμενο και δίχως επόμενο.

Λυπάμαι που θα σου το χαλάσω, μα δεν είσαι ο μόνος που έχει μια τέτοια εμπειρία.

Το δύσκολο θα είναι να βρούμε κάποιον που δεν έχει.

Σκέφτεσαι, επίσης, πως ο μακάβριος πλην όμως σοβαρός παράγοντας θάνατος, μπορεί να βάλει τέλος σε μια ιστορία χωρίς να το επιθυμούν οι πρωταγωνιστές του.

Θα συμφωνήσω σε αυτή σου τη σκέψη, γιατί κι εγώ δεν πιστεύω στην απολυτότητα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που έχουν να κάνουν με τα αξιώματα ζωής. Παρόλα αυτά, θα επιστήσω την προσοχή σου στο ποιους παράγοντες θεωρείς αστάθμητους και ικανούς να βάλουν τέλος σε μια ιστορία εραστών που -θεωρητικά- δεν το επιθυμούν.

Γιατί όταν θεωρείς αστάθμητο παράγοντα τη λάθος εποχή, τη λάθος μέρα, τη λάθος ώρα και ούτω καθεξής, λυπάμαι που θα σου το πω, μα δεν έχεις δίκιο. Ψάχνεις απλώς για δικαιολογίες.

Αυτό, γιατί κανένας έρωτας που σέβεται το μεγαλείο του δεν στέκεται στην έννοια λάθος.

Βουτά σε όσα παθιασμένα γεννά και παραδίνεται. Δεν συγκρατεί τις ορμές του και δεν συγκρατείται από φτηνές δικαιολογίες. Έρχεται και υπερκαλύπτει κάθε δισταγμό, κάθε φόβο, κάθε άλλη ανάγκη.

Και αν αυτός ο έρωτας κάποια στιγμή ρίξει αυλαία, τη ρίχνει μεγαλειωδώς, όπως του αξίζει.

Νικητής ακόμη και στην ήττα του χωρισμού.

Αυτός ο έρωτας έχει το φινάλε που του αξίζει. Έχει αφήσει το στίγμα του, έχει λατρευτεί και μένει παντοτινά μεγαλειώδης μέσα σου.

Θα σου πω και για τον ανολοκλήρωτο έρωταΕίναι εκείνος που δείλιασε μπροστά στα «πρέπει», που φοβήθηκε να δώσει και να δοθεί, που είπε πολλά αλλά έκανε λίγα, που φρέναρε αντί να πατήσει γκάζι, που κρύφτηκε πίσω από τη σιγουριά.

Έρχεται κλεφτά τα βράδια στις σκέψεις σου, αλητεύει στους πόθους σου, αναστενάζει στο άκουσμα λέξεων που ματώνουν παλιές πληγές.

Μήπως αυτός ο έρωτας δεν έχει το φινάλε που του αξίζει; Τέλος μισό, διχασμένο, που γράφεται με στυλό που σβήνει, πριν καν τελειώσεις τη λέξη, παγιδευμένος σε ατέλειωτα “γιατί” και “αν”, αιώνια καταδικασμένος να βασανίζεται για την επιλογή του να κάνει πίσω.

Ύστερα, είναι οι εραστές του τίποτα.

Εκείνοι που επιθύμησαν συναισθήματα που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να δώσουν, που λάτρεψαν την ιδέα του έρωτα κι όχι τον άνθρωπο στον οποίο μιλούσαν για έρωτα, που θέλησαν να ζήσουν την ένταση χωρίς να προσπαθήσουν, που είπαν μα δεν έπραξαν ή, που, οι πράξεις τους είπαν αυτό που δεν θέλησαν να παραδεχτούν, την ανικανότητα τους να μείνουν ανεξίτηλα ερωτικά ιδεώδη και αιτία να λατρεύεται η έννοια έρωτας.

Αυτοί οι υποτυπώδεις έρωτες έχουν ένα τέλος που χάνεται στη λήθη του χρόνου, σαν καράβι που στο πέρασμα του προκάλεσε ανασήκωμα της θάλασσας και μέχρι το πρώτο κύμα να φτάσει στη στεριά, είχαν κιόλας ξεχαστεί.

Αυτό το τέλος τους αξίζει, το ανεπαίσθητο και ασήμαντο.

Πάμε πάλι: Κάθε έρωτας έχει το φινάλε που του αξίζει. Νόμος.

Αν συνεχίζεις να διαφωνείς, σκέψου πως κάθε ιστορία έχει πάντα δυο παρονομαστές που χαράζουν την ερωτική διαδρομή.

Όσο είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις τις συνθήκες, να δώσεις χαρακτήρα στον έρωτά σου, να χαράξεις το δρόμο του, άλλο τόσο είναι και στο χέρι του άλλου.

Όταν διαλέγεις έναν έρωτα, διαλέγεις και το τέλος του.

Η συμπεριφορά σου βρίσκει πάντα ένα τρόπο να έρχεται πίσω, γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να φέρεσαι στον έρωτα όμορφα.

Αν μη τι άλλο, οι όμορφοι έρωτες, όμορφα καίγονται.

Γράφει η Ιωάννα Γκανέτσα

Πηγή : anapnoes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου