Ετικέτες

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Υποφέρω (!) λέει ο Πάγκαλος: Στα 1.800 ευρώ έπεσε η σύνταξή μου


«Υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα». Αυτό ανέφερε μιλώντας στον Βήμα fm, ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος...
«Εάν κάποιοι αποφασίσουν – γιατί βλέπω τώρα ένα πνεύμα κατά των δικαστών – και δεν δικαιώσουν τον εαυτό τους, διότι πιστεύω ότι ορθώς έπραξαν οι δικαστές και τον δικαίωσαν από την τυπική άποψη, της εφαρμογής του δικαίου, θα μπορούσε άλλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου θα εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας δικαίου ότι δεν μπορεί να χειροτερέψεις αναδρομικά τις συμβατικές συνθήκες μιας εργασιακής σχέσης, σε έναν εργοδότη.
Εκεί θα άνοιγε επίσης ο δρόμος για να δικαιωθούν κάποιοι και ανατρέπεται η οικονομική πολιτική.
Γι’ αυτό το λόγο, εγώ δεν θα κάνω προσφυγή, παρόλο ότι υποφέρω, διότι 1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω…», είπε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει από το γκέτο του»
Ο κος Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει στον δρόμο της περιθωριοποίησης, «όπως του αξίζει».
«Θεωρώ ότι για να βγει Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή και να έχει και κάποιο νόημα, πρέπει να βρεθεί κάποιος που έχει ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι, θα συνεχίσει την πορεία της βαθμιαίας περιθωριοποίησης που του ταιριάζει.
Εάν καταλάβει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κύρος που μπορεί να διεκδικήσει με αξίωση μια κυβερνητική πλειοψηφία, πρέπει να βγει από το γκέτο του μνημονίου-αντιμνημονίου, επειδή τελείωσε τώρα και το μνημόνιο, και να ψηφίσει από κοινού με τις δυνάμεις που σήμερα υποστηρίζουν την κυβέρνηση έναν Πρόεδρο που θα πάρει 200 έδρες και θα τελειώσει έτσι εύκολα το θέμα».

Πηγή : euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου